Слънчев бряг в британска класация на най-добрите дестинации за семейна почивка на море

Слънчев бряг попадна в британска класация на най-добрите дестинации за семейна почивка на море. Българският морски курорт е на 48 място от 50-те най-предпочитани морски курорта в Европа, съобщава "Daily Mail".

На първо място в класацията е гръцкият остров Крит, следван от Коста Бланка в Испания и Кипър.

В изследването са взети под внимание средната температура на въздуха, както и на морето, броят на семейните забележителности или атракции, каква е продължителността на полета от Великобритания и какъв би бил средният разход на едно четиричленно семейство за почивка.

Проучването е направено от туристическа фирма "On The Beach", която класира Крит на първо място заради най-многото семейни забележителности на острова, както и високите среднодневни температури от 24 градуса през летните месеци.

Коста Бланка пък е на второ място заради краткия полет от Обединеното кралство и високите температури, включително и на водата.

Кипър влиза в класацията под номер три, както заради благоприятните температури, така и заради многото увеселителни паркове и малките разходи за семейна почивка.

Изследването показва, че най-евтиният морски курорт за четиричленно семейство е по-малко известният канарски остров Ла Палма. Най-топлите дестинации са Анталия, Алания, Белек и Сиде в Турция, с температура на водата около 25 градуса.

В класацията от топ 50 преобладават дестинациите в Испания, Турция и Гърция.

Коментари

Задължително поле