Сменяме банката заради скъпи такси

По-добрите лихви също са причина да предпочетем дадена банка.

4 от 5 клиенти са доволни

Българите сменят банката си най-често заради по-ниски такси, показва проучване на Нилсен Афмосфер България. Друга причина, която ни кара да изберем друга финансова институция, е по-добри лихви, липса на такси, ползи за клиента и постоянно, бързо и цялостно обслужване.

На въпроса дали са доволни от настоящата си банка, 4 от 5 клиенти отговарят положително. Може би тази степен на удовлетвореност също допринася за факта, че 70% от клиентите не са сменяли банката си през последните 3 години. От хората, които използват някакъв вид банкова услуга или продукт, общо 80% са доволни от банките, на които са клиенти по отношение на техните сметки, такси, клиентско обслужване и т. н. Обикновено жените са по-доволни от избора си на банка, отколкото мъжете. Само 5% от банковите клиенти изразяват недоволство. 15% са неутрални по темата - те са нито доволни, нито недоволни от банковите институции, с които са обвързани.

Преобладаващото удовлетворение от банковите институции очевидно допринася към лоялността на тяхната клиентела. Малко българи споделят, че са сменили банката си през последните 3 години - 23%.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси