Сняг падна за първи път в Рим от години​, затвориха Колизеума

Един от най-посещаваните туристически обекти в Рим - Колизеумът и всички училища в града бяха затворени днес, след като падна първият сняг от 2012г.

Колизеумът беше затворен наред с намиращия се наблизо Римски форум и Палатинския хълм, а властите призоваха хората да не излизат от домовете си, ако не се налага.

В резултат улиците бяха необичайно тихи, а хората снимаха необикновената метеорологична обстановка. Снегът засегна градския транспорт в Рим и наруши движението на влаковете.

Местните власти и католически благотворителни организации оставиха отворени през нощта няколко църкви, метростанции и жп гари, където да могат да се подслонят бездомници.

Тежка е обстановката и на балканските държави. Македонските медии съобщават, че Скопие е блокиран заради снега. На места снежната покривка там достига един метър. Движението е затруднено в почти цялата страна.

Виелиците в Румъния са затворили училища, затруднили са движението по пътищата. Обилният снеговалеж там е съчетан с ледовит вятър. На места се очаква температурите да паднат до минус 20 градуса.

Студът затвори много училища и в Северна Гърция. Децата няма да учат днес и утре, а прогнозите на синоптиците са, че студената вълна ще се задържи до края на седмицата.

Коментари

Задължително поле