Собствениците на разкритата нарколаборатория в Сливен крали ток за отглеждането на марихуаната

Разбитата в Сливен нарколаборатория е крала ток за отглеждането на 556-те растения марихуана, съобщиха от ръководството на ОД на МВР. Лабораторията е заемала избените помещения на нова офис-сграда в центъра на града. Установено е, че се е захранвала с електричество по незаконен начин. Тя била свързана към ел. мрежата нелегално, преди електромера. По този начин не е била отчитана консумираната ел. енергия. Така собствениците на нарколабораторията си спестявали значителни разходи за ток, тъй като оранжерията им за наркотичните растения изисквала значително потребление на електричество заради поддръжката на определена температура, влажност на въздуха и вентилация, поясниха криминалисти.

Акцията на криминалистите от ОД на МВР-Сливен е проведена вечерта на 12 февруари, когато работният ден е приключил и в офисите не е имало служители. На място са били задържани двама мъже, на 39 и 30 години, от Сливен. Единият е заловен, докато полива и тори растенията в мазетата, а другият – докато отключва вратата. При последвали претърсвания в автомобилите и домовете на двамата задържани са намерени и иззети парични суми в левове и евро, както и предмети, имащи отношение към престъпната им дейност. От Бургаската апелативна прокуратура съобщиха малките имена на двамата мъже: Веселин К. и Антон Х."В хода на проведеното до момента разследване са събрани достатъчно доказателства, сочещи авторството на Веселин К. и Антон Х. в извършването на инкриминираните тежки умишлени престъпления", казаха от Апелативната прокуратура.

Окръжната прокуратура в Сливен ще внесе искане в Окръжния съд на двете лица да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право