Откриха в офис-сграда в Сливен оранжерия с 556 растения марихуана, задържани са двама

Лаборатория за отглеждане на марихуана бе разкрита от криминалистите в Областната дирекция на МВР, съобщиха от полицията в града. Иззети са 556 засадения в саксии растения, както и 100 грама листна маса. Това е най-голямата нарколаборатория, разкривана през последните години в областния център и региона.

Незаконното оранжерийно производство е заемало мазетата на административна сграда с офис помещения в централната част на Сливен. В близост до нея са Съдебната палата, множество юридически кантори, концертна зала, училище, други обществени обекти. Акцията е проведена вечерта на 12 февруари, когато работният ден е приключил и в офисите не е имало служители. На място са били задържани двама мъже, на 39 и 30 години, от Сливен. Единият е заловен, докато полива и тори растенията в мазетата, а другият – докато отключва вратата. В мазетата е имало оборудване, за да се поддържа определена влажност на въздуха и температура, необходими за отглеждането на наркотичните растения. При последвали претърсвания в автомобилите и домовете на двамата задържани са намерени и иззети парични суми в левове и евро, както и предмети, имащи отношение към престъпната им дейност.

За случая е уведомена Окръжната прокуратура. От обвинението съобщиха, че с прокурорско разпореждане двете лица са оставени в ареста за 72 часа. Ще бъде поискано от Окръжния съд да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по случая продължава.

Коментари

Задължително поле