Созополският ресторант с такса „стол“ благодари за безплатната реклама

Снимка: Facebook

„Най-известната маса в България е резервирана до края на сезона. 😊 Благодарим на всички за безплатната реклама!“

Това обявиха във фейсбук профила на Miloz Fish & Grill.

Заведението си навлече гнева на управляващите, като обяви  20 лева такса „стол“. Премиерът Бойко Борисов лично разпореди проверка, а собственикът го покани да бъде гост на заведението.

След проверката от НАП съобщиха, че таксата „стол“  в Созопол ще бъде бъде обложена с данък. Министър Ангелкова обяви за недопустимо събирането на таксата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (19)

    1. Няма какво да разбираш. След като ползваш ник които аз използвам толкова години. Но не ти се сърдя. Такива като теб все са неразбрали. Но като цяло си прав. Резервира се маса…а това дали са дошли хората се регулира с куверт или капаро. Оттук следва следния проблем. Ако клиент отиде и си поръча салата за 10 лева и вода за 5 дали ще му начислят наместо 15 – 20 лева затова, че управителят има „опит“, сезонът е само няколко месеца (каква изненада) или управителят очаква еди каква си печалба и щеш не щеш, ще трябва да платиш повече за да не стане по-малко печалбата. А заведението си е вървежно и цялата работа не е заради заведението, а заради прецедентът който може да стане практика и туристите да отидат другаде.

  1. Ето един положителен пример как българските институции помагат на българския бизнес. Лоша реклама няма!
    На управителя на ресторанта напомням, че цялата история тръгна от недоволен клиент. Мисля, че най-малкото му дължат една семейна вечеря за сметка на заведението.

    1. А защо според тебклиентът да е прав? Ти със серт сурат надувка с претенции разправял ли си се, че да ръсиш акъл? Апропо, много умници се изказаха, че в Европа това няма как да стане, защото не начислявали такива такси. Вярно е, че няма как да стане, но по съвсем други причини. Ако някой от компанията се откаже от резервация, на мига резервиращия се обажда в заведението, именно за да не плаща излишни пари. Ама българска ви работа!

  2. Бизнеса трябва да се развива ! Това може да стане ново българско „изобретение“ в ресторантьорството. Цената на кафето в много страни зависи дали ще го пиете на маса или „на крак“ в заведението. Що се чудите – по добре оборот отколкото високи цени и празни маси . Ай всичко добро 🙂

    1. Блажени са низшите духом, бай Дончо! В смисъл, че костенурка няма как да учи орел да лети….

    2. Така е, видях го в Италия. Местните там пият кафето си на тротоара пред заведението, за да на плащат т.нар „коперто“, което по същество е такса стол и в повечето случаи е по-висока от цената на самото кафе

      1. Видял си? А пари за едно кафе нямаше ли бре? То и сладолед и спагети и пица се яде, като се идв в Италия… Ако беше влязъл в пицария, щеше да видиш, че ако ти сервират пицата в чиния с прибори е два пъти по-скъпо, от колкото да ди я дадат на картонена подложка със салфетка. Но пак си сядаш на стол де… Значи и такса прибори има. Ама трябва да се ходи по света за да се види. И което е по-важно – да се опитва. Аз едни черни спагети през прозореца на автобуса ги видях в Китай,та после карта с пресечките чертах, за да се върна след настаняване в хотела и да ги опитам. Много бяха люти. А китайчетата си окръглиха очите, като си поръчах втора порция!

        1. Ти си някакъв заядлив трол май. Пих кафе на мааса и си платих копертото точно защото съм турист. Италианците не го правят.

          1. Само питам, бре! Не се заяждам. Не съм нито трол, нито елф. аз съм… nqma zna`enie.

  3. От самото начало информацията тръгна, като фалшива. Надпреварваха се /включително и тук/ да ни убеждават, че е начислена „такса стол“, а показваха касов бон, на който ясно се виждаше, че е начислена „такса резервация“. Идиоти ли сте бре, хора, че да не правите разлика? Ако някой седне на маса НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПЛАЩА за другите три стола. Но ако същия ЗАПАЗИ маса за четирима, той би следвало да плати за четирима. Обикновено това се урежда в момента на запазване, като се казва, че ще дойдат определен брой хора и се съставя примерно меню. Лично аз съм го правил стотици пъти в живота си. Ако някой не дойде – предварителната сума изгаря. Апропо, тя си има име – КАПАРО. В случая са взели тези пари след консумацията. Само това им е грешката. Вече да капарират предварителни и никой копче не може да им каже. А онч идиот от КЗК да си завре тъпите аргументи в четирибуквието. Пред никой съд няма да минат и само ще стане за смях. Кефя се на българи, които си знаят правата и се държат, като бели хора. Браво на заведението!

  4. Super i 6tom 6te se 4aka za masa ve4e do kraq na sezona vdigaite o6te cenite i taksa stol.Kakvi sa tiq ceni ot 20 leva ? Vednaga fgi pravete 20 EUR..I kato bonus boi za zaqdlivi i nedovolni klienti i go taksuvaite masaj.

    1. Ти за кирилица чувал ли си бре? Освен няколко дежурни трола тук никой друг не чете маймуница! Като ти припари под лъжичката, другия път се обади на старата си майка, вместо да се тикаш барабар Петко с мъжете!

          1. Кефите ме всички. велемирка, тоже!

        1. Нинче, аз съм от старата генерация. Много мразя да променям нещо, ако мероприятието не е животоспасяващо. Само ти намеквам, че пиша, доста преди да се кирилизира нетът. И е-малето /нали кирилица искаш/ ми е на латиница. Него също няма да го сменям, че много спомени…. Та, плоски ти са смешките. Върви се хили някъде другаде!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.