Банките са готови да преминат стрес теста на ЕЦБ Ако резултатите са добри, България ще е изпълнила едно от най-важните условия за участие в Банковия съюз

На 25 март 2019 да почерпят

С 2500 места разширяват Софийските гробища

Ирландският Джо Кокър скара Лечев и Графа в „Гласът на България“

Вълни от поезия на Фотев заляха Бургас

Петиция за отмяна на Брекзит надхвърли 5 милиона подписа

Искове срещу България за над 1,2 млрд. евро Най-големи са претенциите на енергоразпределителните дружества

Утре ни очаква слънчево време с максимални температури между 20 и 25 градуса

Шествие срещу ислямофобията и расизма в Нова Зеландия

Владимир Кисьов се е отказал да бъде кандидат на СДС за евроизборите

Странната ярост на Томислав Дончев Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава вероятно в сряда

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 25 март 2019

ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

До 2 г. е готов първият нов боен кораб Проектът е за два кораба, като общата му стойност е почти 1 млрд. лв

Адвокат Михаил Екимджиев: Цветан Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите

Солени глоби за измами с горива

Търговци на горива, които ползват неизправни измервателни уреди на бензиностанциите, ще плащат по-големи глоби. Това предвиждат промени в Закона за измерванията, качени за обществено обсъждане.

Целта е ограничаване на сега действащите порочни практики, свързани с настройката на броячите на колонките да измерват в ущърб на клиента, обясняват в мотивите си вносителите от Българския институт по метрология. Досега глобата за едноличен търговец или юридическо лице, което ползва неизправни уреди, беше от 200 до 500 лева. Сега се предлага тя да стане от 300 до 1000 лева.

Ако търговецът ползва измервателен уред, който не е минал последваща проверка в Българския институт по метрология, се наказва с глоба или имуществена санкция от 500 до 1000 лв., предвиждат още промените в закона.

Завишават се и санкциите за лицата, които извършват ремонт на средствата за измерване. От института обясняват, че размерът на глобите не са променяни от 2002 г. и в момента не постигат желания възпитателен ефект върху нарушителите.

Преди дни Министерство на финансите предложи промени в наредбата за отчитане на продажбите чрез фискални устройства. Предвижда се всички електронни системи с фискална памет в бензиностанциите да преминат през одобрение и пререгистрация от НАП и Българския институт по метрология.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. ДАМТН пълни бюджета си от брой издадени глоби. Прочетете наредбите. Те имат стимул да глобяват дори когато няма нарушение. ГЕРБ стимулира тормоза…. отново!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.