Сопот преговаря за опрощаване на 2,4 млн.лв. безлихвен заем

Текат заключителни преговори с Министерството на финансите

Продават имоти, върху които още няма запор от ЧСИ

Община Сопот води заключителни преговори с Министерството на финансите за опрощаване на отпуснатия й през януари 2016 г. безлихвен заем от 2,4 млн.лв. Това съобщи Деян Дойнов, кмет на родния град на патриарха на българската литература Иван Вазов.

“Ако това стане факт, до 2-3 месеца се надявам дълговете ни да се стопят до нула, тъй като към момента те възлизат на 2,5 млн. лв. и ако държавата ни опрости този безлихвен заем от 2,4 млн. лв., задълженията ни ще намалеят под 100 000 лв.”, коментира той и припомни, че е наследил над 12 млн. лв. дългове след 12-годишното управление на предшественика си Веселин Личев.

За да ги стопи, Община Сопот е принудена да продава свои имоти, върху които все още няма запор от частни съдебни изпълнители (ЧСИ). Такива са два земеделски парцела, обявени на публична продан с явно наддаване – единият е в местността “Малкия друм” с площ от 1700 кв. м и начална тръжна цена от 5100 лв., а другият от 1083 кв. м в местността “Манастирски лозя” е изваден на тезгяха срещу 10 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони