Брендо вече е в настанен Централния софийски затвор за 6-годишна присъда

Евелин Банев вече е въведен в пределите на Централния софийски затвор. Това стана ясно от съобщение на Софийския градска прокуратура, разпратено до медиите.

По-рано днес стана ясно, че Брендо доброволно се е предал на родните власти. След формалните процедури по снемане на самоличност и рутинни медицински прегледи, Банев е отведен в затвора. 

"Във връзка с постъпили множество медийни запитвания относно присъда на Евелин Банев и привеждането ѝ в изпълнение, Софийска градска прокуратура информира следното:

С присъда от 2013 г. на Софийски градски съд, влязла в сила 2018 г., Банев е признат за виновен за това, че за времето 2002-2005 г. на територията на България, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, Британски Вирджински острови, Съединени американски щати, Конфедерация Швейцария и Република Австрия, е участвал в организирана престъпна група заедно с още две лица, създадена с цел да върши престъпления по член 253 НК – извършване на финансови операции (внасяне в брой и нареждания за преводи на парични суми от различни банкови сметки на фирми в банки в чужбина към Република България за кредитиране на дейността на „ПФЮ“ АД) с пари, за които знаели, че са придобити чрез незаконен трафик на наркотични вещества – придобиване, разпространение, държане, превозване и пренасяне на високорискови наркотични вещества в големи размери без надлежно разрешително", казват от СГП.

Тепърва ще става ясно колко общо години ще лежи в затвора Брендо и дали ще излежи в България присъдите, издадени в Италия и Румъния. У нас той е осъден на 6 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право