„Софиямед“ се включи в протеста срещу насилието над медици

Нe на насилието над медици! Зад този лозунг застанаха днес лекари и медицински персонал от медицински комплекс „Софиямед“ като се присъединиха към протестните действия срещу насилието над медици и в подкрепа на нападнатия преди дни колега от САГБАЛ „Шейново“.
Медицинските екипи на „Софиямед“ поставиха синя протестна лентичка на реверите на престилките и болничните си екипи и излязоха точно в 13:00ч. през сградата на лечебното заведение на бул. „Г.М.Димитров“ 16.
 Екипът на УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“ осъжда поредния случай на насилие над лекар и се обявява категорично срещу него, като се надява скоро компетентните органи да предприемат необходимите действия за осигуряване на безопасна работна среда на лекарите и медицинските работници в страната.
Лечебното заведение излезе с ДЕКЛАРАЦИЯ от името на служителите си в подкрепа на нападнатата колега и осъждаща насилието над медици.
„Вярваме, че законът ще бъде упражнен в цялата му строгост и виновните ще понесат своята отговорност, тъй като е недопустимо лекари и медицински персонал да стават жертви по време на изпълнение на професионалния си дълг. Призоваваме пациентите и техните близки за уважение към медицинските специалисти и техния труд по спасяване на човешкия живот“, се казва в част от нея.
 Пълният текст на Декларацията вижте тук

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете