Организаторът на схемата за пране на 900 000 евро два пъти бягал от правосъдието

104-годишен варненец получи дарове от кмета

Наблюдават трима българи за симптоми на коронавирус

САЩ забраняват използването на китайски дронове

Задържаха трима, секли незаконно и продавали дърва по къщите Конфискува се и дървеният материал от имотите на купувачите

До 100 хил. лева глоба за нарушения при храните

Кола излетя от пътя и се преобърна край Благоевград

Полицията в Несебър състави 46 акта за 24 часа Мъртво пиян водач спипан в Бургас

Фалшиво сирене откриха на Женския пазар

Работодатели: Партия „Възраждане“ няма място на протеста на бизнеса

7 продуцентски къщи с интерес да снимат в Бургас

Представители на бизнеса протестираха пред община Варна

Обявиха учредителната декларация на партия „Има такъв народ“

Ердоган: Планът на Тръмп за Близкия Изток е неприемлив

РИОСВ откри нарушения в горялата автоморга в Хасково, глобяват я

Сочат Русия, целят се в Европа Дълго ще въртят „Скрипал“, ще откриват „новичоци“ и издирват „Федотов“, мнозина се пристрастяват към приказки с незавършен край

Актуалните велики са злопаметни и немилосърдни

На 21. 09. 2017 г. „Труд“ съобщи, че оръжейната фирма на скандално известния бизнесмен Емилиян Гебрев „ЕМКО“ фигурира в забранителен списък на Държавния департамент на САЩ . Единствената българска фирма, попаднала в забраната заедно с такива от Китай, Русия, Иран, Северна Корея и Судан! Кораб на тази фирма още през 2001г. е арестуван от митническите власти в САЩ. Чичо Сам намръщено гледа Гебрев много преди 28 и 29. 4. 2015 г., когато той, синът му и директор от фирмата попаднали в болница след хранително отравяне.

От което въобще не следва, че американски тайни служби са поръсили салата на Гебрев с отрова или са му я сложили в кафеварката. Заедно с тях са вечеряли и техни партньори от чужбина, но не са пострадали. Прокуратурата веднага повдигнала обвинение за убийство, цяла година всестранно разследвала станалото, приложени били всякакви експертизи. Намерен бил токсичен инсектицид, но в безвредни за здравето количества. Година по-късно производството приключило без да бъде разкрит извършител.

През октомври 2018 г. след като Лондон стартира случая „Скрипал“ и Гебрев решава да се върже с него и така да подтикне прокуратурата към подновяване на разследването. Напълно разбираемо е да иска да бъде разкрит отровителят, може и към Лондон да е изпратил сигнал. Не става ясно, какви са му основанията да мисли, че са го атакували точно с „Новичок“. Премълчава, че си е поръчал лабораторно изследване във Финландия, казва го едва при разпит. И там са открити само следи от две съдържащи фосфор съединения, не се споменава „Новичок“.

Нито „Старичок“ или „Казачок“, нито нещо от забранения списък от конвенцията за бойните отровни вещества. След възобновяването на следствието с материалите са запознати съответните европейски и британски служби, прокуратурата въобще не е бездействала. Изплува обаче някакъв руснак, за който се твърди, че е от руското ГРУ и има псевдоним „Сергей Федотов“. Същият протичал по неприключеното следствие на британските органи като вероятен извършител или помагач при отравянето с „Новичок“ според Лондон на бащата и дъщерята Скрипал.

Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания у нас се активизира, среща се с премиера Борисов и други наши високопоставени лица, за да дискутира с тях за предполагаема руска намеса при потенциалното отравяне на Емилиян Гебрев. С уговорката, че не може да даде детайли, казаното остава в зоната на предположенията. Информира ги, че всички партньорски европейски служби вземат сериозно под внимание всякакви обвинения и намеса на руски служби в Европа.

Така е, в целия ЕС се разгръща кампанията, съобщава го и „Ди Велт“. Службата за вътрешна сигурност на европейската служба за външни връзки в Брюксел предупредила, че там действат 250 китайски и 200 руски разузнавачи. Смешни страшки за герои с опашки. На обиколка в Европа е държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео, с намерение „САЩ да изведат страните от Централна и Източна Европа от орбитата на Китай и Русия“. Били изключително уязвими от хищнически инвестиции и политическа намеса.

Шефът на военно-морските операции на САЩ Джон Ричардсон тези дни призова Вашингтон да мине в настъпление срещу Китай и Русия, научаваме от „Бизнес инсайдър“. В Атлантическия съвет призовал към „повече агресия“ спрямо Москва и Пекин, към „натиск в няколко региона“ с оглед да ги принудят да реагират и така да се лишат от инициативата. В този контекст се разполага и мероприятието „Скрипал“, към което на наш терен се прави опит за добавяне на случая „Гебрев“.

Сочат Русия, но се целят в Европа. Недоверието на европейските елити към САЩ и Великобритания, антиамериканските настроения сред европейците силно безпокоят англосаксонския свят, подтикват го към активно препятстване на тенденциите към излизане от васалитета. А той се поддържа преди всичко чрез примката НАТО. А то има три отдавна известни функции: „Да държи САЩ вътре, Германия долу и Русия – вън“.

Европа постепенно се изхлузва от примката, изборите през май вероятно ще ускорят този процес. Тогава единственият начин да се блокира развитието на Русия е „стратегията на анакондата“ с мобилизиране на европейските страни за своите операции срещу общия враг. Това е невъзможно без контрола на Европа в политическо и военно отношение. Т. е. без НАТО. Другата важна задача е да се разруши станалия излишен американски проект ЕС, тъй като е опасен икономически конкурент. Тази линия обаче силно противоречи на главната.

От една страна „Строй се, преброй се и напред срещу Русия и Китай!“, от друга „Рушете ЕС и плащайте яко за нашия ядрен чадър!“. Ами ако чуят в отговор: „Не ви щем чадъра, отивайте си!“. Ужас, немислимо развитие за Лондон! Досега европейските елити като предана агентура за влияние стриктно следваха тези указания и налагаха крайно вредната линия на страните в Европа. Неудържимият разпад на либералната лъжедемокрация и провалът на глобалистката форма на световна хегемония окончателно компрометираха ляво-десните партии в ЕС.

Идват други и далеч не на всичките са пробутани продажни лидери и национални предатели. След около сто дни ще стане ясна новата политическа конфигурация в Брюксел и кривата на предстоящия завой встрани от антиевропейските акции на ЕНП, ПЕС и либералите. Тенденциите отдавна са прогнозирани в аналитичните централи в колективния Запад, особено в застрашената от тях англо-американска сърцевина. Вижда се пределно ясно както в трагифарса „Брекзит“ в Лондон, така и в яростното ръчкане и хапане на президента Тръмп във Вашингтон.

Войната отдавна е главното им средство за излизане от кризисни ситуации, прилагано много пъти през последните три века. Хибридна война, тъй като ядрената е немислима. Чрез свирепото налагане на санкции на десетки държави, на глоби на чужди банки и фирми за милиарди по най-малък повод, а често без такъв, напълно обезсмислят свободната конкуренция. Както се руши целият досегашен световен ред, осигуряващите го световни институции и ключови международни договори!

А как иначе да бранят благодатната си хегемония! Пределно ясно е, че тази политика не може да се води дълго, ускорено се губи доверие. Все още в САЩ не е победила линията „Отново да станем велика държава!“, все още може максимално да се натисне педалът на масираните информационните и психологически операции. Мероприятието „Скрипал“ е класика. Зле скроено, с бели конци съшито, затова пък доста здраво благодарение на все още явното превъзходство в световните медии.

Преживяхме такъв удар и платихме висока цена покрай случая „Сергей Антонов“ и прилепения към него „Български чадър“. Стрелялият срещу папа Йоан-Павел втори турски терорист Али Агджа минал през България, значи у нас по поръчка на КГБ е подготвен и насочен да действа. Повече от три години манипулативно се вкарваха нови и нови „факти“ и внушения в тази посока дори в хода на процеса срещу България в Рим. Не се доказа нищо, но намеците и внушенията затихваха дълго след съдебното решение.

Сега чрез случая „Гебрев“ ни вкарват в голямата информационно-психологическа операция „Скрипал“. Няма ги отдавна КГБ и ГРУ, но именно те имат главната архетипова роля на Мошеника, а Русия – на Злата вещица. Няма я и Държавна сигурност у нас, но точно нея сочи за пречка в разследването на случая „Гебрев“ туземната агентура за влияние. Бивши служители обслужвали Злата вещица и Мошениците е нелепата версия на чуждата агентура. Понеже няма факти и липсва логика, крещят хорово и поединично.

Москва предаде съюзниците си, сред най-потърпевшите са именно бившите от ДС, нямат никакви мотиви да помагат на руските служби като прикриват Федотов или „Федотов“ и да пречат на разследването на прокуратурата по „Гебрев“. Федотов или псевдонимът му не са вечеряли, обядвали или пили кафе с потърпевшите през април 2015 г. Руснакът е минавал през България нееднократно, може и да е свързан с руските служби, а може и с други. Нашите отдавна са разрушени непоправимо, затова у нас преспокойно вършеят всякакви чужди тайни служби.

Схемата на подобни мероприятия е стара, някъде са я нарекли „Шехерезада“. Хората обичат, мнозина дори се пристрастяват към приказки с незавършен край, по тази причина се пишат многотомни повести и се снимат безкрайни многосерийни филми. Особено на теми свързани с някакви тайни, страхотии и интриги – космически, любовни, окултни, шпионски.Така се заглавичкват лековерните и емоционални хорица, а пътьом им се промиват мозъците според интересите на властимащите поръчители.

Има да въртят „Скрипал“, да откриват „новичоци“ и да издирват „Федотов“. Санкциите срещу Русия – също серийни. В хода на кампанията „Строй се, преброй се и се зъби на Русия и Китай!“ ни подритват да харчим пари за оръжия, сега вероятно яко натискат управляващите да се покажат силно уплашени от Лошите и да поискат ядрения чадър на наша територия. За целта БСП при Станишев побърза безплатно да им даде военни бази. Не може то само прибалтийците, Полша и Румъния да искат, а тук да се ослушват!

Като съюзник на СССР бяхме обявили САЩ за главен противник, наказват ни и досега. Както преди за лоялността ни към Германия. Утре ще ни погнат по същите причини и по сходни начини от Москва, ако храбро слушкаме настоящия си хегемон. Палачинките винаги се обръщат, актуалните велики са злопаметни и немилосърдни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (38)

 1. Този „доктор“ дали е тъп по рождение или специално са го затъпили в школите на КГБ и ГРУ? То бива толкова глупости и лъжи, но всяка тъпотия би трябвало да има граници. Ало, трудоваците, в коя държава живеем?

  1. Ти си доста интелигентен плювач! Надявам се ти заплащат добре, за да плюеш с железните ти аргументи. По колко шекела на коментар дават? Искам и аз да се запиша. Мога да пиша по 10-15 коментара на статия, особено ако трябва да се плюе съм много талантлив. Къде да се обадя?

  2. Ние живеем в България… а ти си вземи хапчетата.

  3. Ние живеем в България… а ти си вземи хапчетата.

 2. НАААААААЙЙЙЙЙ НОООООВВВОООТОО Е ТОВА , ЧЕ …….КГБ И ГРУ …….ГИ НЯМА !?!?!? Това е новото откритие на доктора -ИИ ???? Питам се с какво ще оперират клетите руски разведчици ,ми те напълно отиротяват , завапиите .Ало , докторе , пий си хапчетата РЕДОВНО,защото фирата е наистина голяма.

  1. Що, да не би да ги има? Освен в налудната ти глава. Сигурно и Кумчо Вълчо го има, а?

 3. Много добре написано. Поздравления !

 4. Слава Богу, ще още публикуваме независими коментари. Благодаря на автора и на вестника.

 5. Е какво му е добре?! Има ли разлика от
  тъпите статии в работническо дело?! Тъпите
  пасквилчета за американските конспирации,
  като скакалци за унищожението на ТКЗСта,
  като капиталистическата мода и музика, която
  откъсва младежта от някакъв изкуствен
  социалистически морал. Морал ,никога не
  възприет от българското общество…
  Е, как е възможно робфаковците ,които със
  възторг някога громяха вечната,вражеска американска конспирация ,със същия плам сега громят пак тази пуста конспирация. Значи РАБФАКОВЦИТЕ са на бойното поле, вечния враг пак конспирира само КГБ и ГРУ ги няма !!!!!
  О, да и ТРУД си е на своя пост от тяхното
  време….

  1. Очевидно ти в онази епоха си чел само „Работническо дело“. Все този вестник цитираш. Както и онзи „Русофоб“(с още 20 никнейма) Той пък освен вестника, цитира разни лозунги от най-старите соц времена, разни Абфк, други архаизми. Все едно тогава е нямало други вестници, списания научно-фантастични, специализирани, книги…Вие само за „Работническо дело“ ли сте били абонирани, бе жалки комунистически отрепки? На ваше място бих се хвърлил в морето и аз горещо ти го препоръчвам да се хванете за ръчички с „русофоба“ и хоп… Стига сте тровили атмосферата с носталгия по миналото, когато сте били видни комунистически функционери, а днес първи антикомунисти и американофили.

   1. Що, ти да не би да не си чел „Работническо дело“, да не си дрът комуняга и АБПФК, русофил и руски агент?

    1. Да те е плевнелиев?
     … не питам за цветанов, щот все пак става въпрос за четене.

  2. Прав си за рабфаковците…почти … цецо е по тъп и нагъл и от рабфаковец… и си вземи хапчетата…

 6. Труд в коментара си преди малко попитах :
  Как може РАБФАКОВЦИЕ , които громяха
  някога вражеската американска конспирация. сега с още по-голям жар громят ,пак същата конспирация ,но вашия корифей рабфаковец
  твърди , чеКГБ И ГРУ са изчезнали?! Има нещо гнило.
  Защо изтри каментара ми ?! И това ли ще
  премахнеш!!!!!

   1. Мангал, вонящ, търси си гробно място. Не си за дкотор, а за поп.

 7. тия колосални разходи за въоръжаване трябва да се оправдаят. Смериканците газ пикаят, че изостават от Русия и Китай.

 8. Ми да, палачинките винаги един ден се обръщат, запленените от Работническо дело читатели стават цензори-хейтъри в новите вестници. Пият „старичок“ други и хоп, опеткавят се. Ивфс жулне един „казачок“ и хайде да задава тъпи въпроси. Живот ли е да го опишеш в подробности.

 9. А какво дрого можехме да четем , слушаме
  и гледаме бе комунистически копилета ?!
  Ноосталгия по миналото ние нямаме. И тогава
  и сега се трудихме като нормални българи. Разликата е че сега виждаме смисъла от труда
  ни! При фашикомунистите не смеехме да гъкнаме
  дори. Псувахме бащите ви наум ,защото
  копилета като вас ,които в момента носталгията
  е основното им чувство , по всяко време
  докладваха на злодеите ? Носталгоятса по
  изгубения ви рай, кагато се живеехте без труд
  и се прехранвахте с доноси е многа болезнена .
  И тогава и сега вие и вашите предшественици
  изпитвайте панически страх от свободния
  свят ,за нас бе мечта. Сега сме свободни .
  Горди сме ви България и навсякъде посвета
  Сприсмех казваме майната ви а вии ,
  чакай те е се надявайте Путин да ви възвърне изгубения рай.

  1. нема кво да се тупаш у гърдите, каква отрепка си 6ил преди и каква отрепка си си останал и сега.
   за трети път тази седмица го дуднеш.
   аман от слабоумници!

  2. Цензор, разликата е че сега твоите сънародници станаха най бедните в Европа ,и за да помогнат на своите болни дечица и спасят живота им са принудени да събират по 1 лев от смс-и , и България сега се управлява от чужди посолства , зависима от чужди интереси , а на теб нека да ти плащат , има и такива безродници !

  3. От това , което си написал , може да се направи един съвсем правдив извод – ти и такивата като тебе сте обикновени мижитурки , шушумиги – тогава както сам пишеш : „…не смеехме да гъкнем…“ – сега сте смели , войнствени , направо юнаци – „на умрело куче , нож вадите “ – браво .

 10. Сутрин,обед,вечер,преэ ноща,
  ВСИЧКИ С РУСИЯ И ПУТИН
  НА УСТА…ВИКАТ …УРААА
  РУСОФОБА Е ФАШИСТ…
  УРААА…

 11. Сутрин,обед,вечер,преэ ноща,
  ВСИЧКИ С РУСИЯ И ПУТИН НА
  УСТА ПЕЯТ И ВИКАТ УРААА

  РУСОФОБА Е ФАШИСТ

  УРААА..

 12. Тиквето-член на БКП-то
  Е Комунист…!!!
  РУСОФОБА Е ФАШИСТ
  УРААА…

 13. Ценэор е келеш
  И фашистка леш
  РУСОФОБА Е ФАШИСТ
  УРААА

 14. Ценэор е келеш
  И фашистка леш
  РУСОФОБА Е ФАШИСТ
  УРААА

 15. Да бъдеш нармален фсшист е гордост. Да. Вие
  наричате българския герой Луков фашист! И ско
  той е фашист и аз съм горд фсшист И кат него
  обичам България позор е да си руски фсшист
  По точно комунист . не хора а железа….

  1. Ти си слабоумна робска отрепка и шизи…
   Иди на психиатър.

 16. Да бъдеш нармален фсшист е гордост. Да.!Вие
  наричате българския герой Луков фашист! И ако
  той е фашист и аз съм горд фсшист И кат него
  обичам България позор е да си руски фсшист
  По точно комунист . не хора а железа….

 17. Коментар на стар кадесар.Който показва,че ДС е жива и е на власт и управлява клетата ни държавица.И както преди 50 г е филиал на КГБ.

  1. Цецо в кгб ли бил?
   Кажи го на козяците, че може да не знаят.

 18. О, да! И дс и КДС са живи, и ГРУ и КГБ са здрави, и Санта Клаус с Настрадин ходжа са сред нас, и федотов с „федотов“ са под кревата на AZ и vas шебеците се спотайват. Боже, колко тъпаци и примитиви има по твоя свят!

  1. И Цоко,и Боко са кадесари.Пък вие си мислете,че британските служби ви лъжат.Вярвайте на идола ви Путин.Като дедите ви.

   1. не знам кой верва на путин, но знам че и плевнелиев и боко и цецо обърнаха задниците… някои по-тихо, други по-нагло.
    ценности.

 19. Някой още да се съмнява,че ГЕРБ и БСП са от едно котило-БКП.

 20. Иде Брекзит , иде коалиция между янките и острова срещу Европа, ще нападнат Европа, като стой та гледай ! Иде война… Макрон за това беше оплют и получи жълти жилетки, защото пръв заговори за това.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.