Спасен след инсулт, благодари на полицаи

Шуменец на 88 години успя да издири и да благодари на двама полицаи, които му спасили живота преди 9 месеца. До онзи ден Тончо Стоянов не знаел кои са мъжът и жената в униформи, които го открили в безпомощно състояние пред блока му и извикали линейка на 15 ноември м.г. След получен инсулт във фаталния ден, месеци наред бил скован, не знаел какво се е случило с него, а когато проговорил и проходил с бастун, отишъл да търси полицаите в РУ-Шумен.

На 14 август дежурният в полицейската дирекция не могъл да му каже кой е бил на смяна. Пенсионерът обаче написал благодарствено писмо, озаглавил го "спасен човешки живот" и след ден вече е ясно кои са двамата служители. Борислава Стефанова и Атанас Димитров от Охранителна полиция в РУ- Шумен. Те се сетили за случая, въпреки че от тогава имали още десетки ситуации по служба.

"Помня случая, помня и мъжа, радвам се, че е жив и здрав. Помогнахме, както би трябвало да помогне всеки човек, без значение дали е полицай или има друга професия", казва полицай Стефанова.

На 15 ноември тя и колегата й минавали край блока, където възрастният мъж бил паднал и се притекли на помощ. Помогнали му да стане, прибрали съдовете, които миел в избеното помещение, заключили и му дали връзката с ключове. Извикали спешна помощ и го поверили в ръцете на докторите.

"Гражданската и човешката съвест ме задължава да им благодаря", написал е шуменецът, който вече е успял да го стори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България