Спасителни екипи откриха телата на трима катерачи в планина в Румъния

Снимка: Архив

Официални представители на румънската спасителна служба съобщиха, че са открили телата на трима румънски катерачи, които бяха обявени за изчезнали в планина в Централна Румъния, съобщава Асошиейтед прес.

Местните власти съобщиха, че телата са били открити след издирване с хеликоптер. Тримата мъже са на възраст 64, 62 и 18 години и са изчезнали в началото на април.

Тримата туристи изчезнали преди шест дни в планините Фъгъраш. Семействата на планинарите са съобщили за изчезването им едва на Великден, тъй като били свикнали с дългите им преходи и безпроблемно завръщане. Снощи спасители са успели да локализират телата на двама от планинарите на около 2000 метра надморска височина, посочва в. "Гъндул".

Заместник-председателят на Окръжния съвет в Брашов Адриан Габор заяви, че усилията на спасителите за издирването на тримата катерачи са били затруднени от лошото време, опасността от лавини и трудната навигация в планината.

Габор посочи, че телата ще бъдат транспортирани до близкия град, за да се установи причината за смъртта. Местен монах уведомил властите за възможното им изчезване, след като забелязал, че автомобилът им стои паркиран на едно и също място от няколко дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят