Спецпрокуратурата поиска по 20 г. затвор за Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Снимка: БТВ

Специализираната прокуратура поиска по 20 години лишаване от свобода за всеки от тримата подсъдими по делото "Иванчева", предаде БТВ.

Днес в спецсъда започнаха пледоариите срещу отстранения кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. И тримата са обвинени за получаване на подкуп.

Поисканото от прокуратурата е средното наказание за престъплението, за което са обвинени. Според прокуратурата има смекчаващи вината обстоятелства и те са здравословното състояние на тримата, както и чистото им съдебно минало.

Освен това обвинението иска забрана за Иванчева и Петрова да заемат обществени длъжности и глоба по 30 хиляди лева. На влизане в съдебната сграда Иванчева и Петрова казаха, че се надяват да чуят справедливо съдебно решение, защото обвиненията срещу тях са основани на лъжи. И двете заявиха, че ще заведат дело лично срещу Иван Гешев, защото точно той е разпространявал тези лъжи.

В момента пледира първият адвокат на Иванчева - Димитър Марковски. Възможно е да чуем решението с присъдите следващата седмица, точно в деня, в който Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани миналата година.

Коментари

Задължително поле