Спецсъдът остави Иванчева в ареста

И от килията отстранената кметица на „Младост” опитвала да манипулира деловодството

Десислава Иванчева – отстранената от длъжност районна кметица на „Младост”, остава в ареста. Това определи вчера окончателно състав на Апелативния специализиран съд, който потвърди решението на първата инстанция от 27 юни.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че кметицата и съучастниците й - заместничката й Биляна Петрова и посредникът Петко Дюлгеров са поискали подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да се придвижи преписката му. Съдът прие, че има опасност, ако е на свобода, Иванчева да извърши друго престъпление.

Пред съдите Иванчева се оплака, че здравословното й състояние е лошо. Пиела антидепресанти, имала паник атаки и тумор на хипофизата. Освен това искала да се подложи на инвитро процедури.

По време на заседанието се разбра, че дори от арестантската си килията се е опитвала да манипулира деловодната система в общината с помощта на служителка, така че забавените преписки да бъдат пренасочени към нейните заместници. Целта на Иванчева била да докаже, че не тя, а други хора са създавали проблеми на предприемачите като в случая с Ваклин.

Стана ясно също, че разследването по случая е пред финал. Следващата седмица на Иванчева, на Петрова и на техните адвокати ще започне предявяването на материалите и в случай, че не се забави, обвинителният акт ще бъде внесен до 2 месеца. Защитникът на кметицата - Марин Марковски, обаче заяви, че ще бъдат поставени множество доказателствени въпроси към прокуратурата и от техните отговори ще зависи ходът на делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право