Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Шакира към испанското правителство: Пуснете децата навън Певицата, съпругът й Жерар Пике и децата им под карантина в Барселона

Пламен Димитров: Прогнозата на КНСБ е безработицата у нас да достигне до 10%

Петър Андронов: До дни обявяват мораториум върху плащането на лихвите и главницата върху кредитите

Спират вечните жалби на зелените рекетьори Бързо производство за 60 дни ще разблокира строежите на тунели и магистрали

Вечните жалби и блокирането на инвестиционни проекти за магистрали и тунели са на път да отидат в историята. Това ще стане с поправките, които се правят в Закона за околната среда и вчера бяха приети на заседание на екокомисията в парламента. Най-пресният пример за безконечните опити за блокиране на строителството на пътища е жалбата срещу магистрала “Струма” от 7 зелени НПО. Тя е адресирана до Европейската комисия и в нея се казва, че България извършва нарушения при строителството на магистралата към Гърция. А проектът е с европейско финансиране и ако се провали, страната ни ще генерира загуби от 1,1 млрд. лв.

Повече от странно е тогава защо въпросните “еколози”, които гравитират около една добре финансирана и позната семейна група, вече говорят какво трябва да бъде крайното решение, независимо от всички научни обследвания и изводи. И целят дискредитиране на всички законови норми.

“Предлагаме решенията, които касаят Оценките за въздействие върху околната среда (ОВОС) да се обжалват пред една инстанция в бързо производство, което да протече не повече от 60 дни”, аргументираха се вносителите на новите текстове от ГЕРБ. Поправките бяха подкрепени в комисия и от народните представители на ДПС и Обединените патриоти. Целта на промените е да се уеднаквят производствата, когато иде ред за изпълнение на голям инфраструктурен обект с национално значение, такъв, какъвто е определен с решение на Министерски съвет. Очаква се т.нар. “бързо производство за ОВОС” да бъде обсъдено в пленарна зала още идната седмица. Спирането на безкрайните жалби, които често обслужбат бизнес интереси, ще даде зелена светлина на всички големи инфраструктурни обекти, които са обявявани за такива с национално значение, като магистралите например. Вносителите на законопроекта специално отбелязаха, че поправките не касаят националните паркове, а само плановете за модерна инфраструктура.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. И какво се получава,държавата се отърнава от рекета на еколозите за нейните проекти,а бизнеса и общините кучета ги яли.Егати държавниците.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.