Срив на потребителското доверие във Великобритания заради Брекзит

Потребителското доверие се е понижило до най-ниското си ниво за последната година в условията на продължаващата несигурност около Брекзит според нови данни, цитирани от британския вестник The Independent.

Анализът на YouGov и Центъра за икономически и бизнес изследвания изследваха доверието в редица мерки, включително финансирането на домакинствата, цените на недвижимите имоти, сигурността на работните места и стопанската дейност, както през последните 30 дни, така и през следващите 12 месеца.

Седем от осемте мерки са се понижили през ноември, а само един се е подобрил, а изследователите отбелязват, че някои от мерките са отбелязали значителен спад, например сигурността на работното място, която през последните 30 дни e спаднала най-много.

Според Нина Скеро, ръководител на Отдела по макроикономиката в Центъра за икономически и бизнес изследвания: "Въпреки че вече има предложена сделка за Брекзит на масата, нивото на несигурност по никакъв начин не намалява. несигурността относно вероятността парламентът на Обединеното кралство да подкрепи споразумението и естеството на дългосрочната връзка между Великобритания и ЕС става голяма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа