Сръбска медия: "Хаос в групата ни, унгарска звезда "клъвна" българите"

Сръбският вестник "Телеграф" представи своя поглед на безпрецедентния скандал, който се заформи с домакинството на българския национален отбор с Унгария, при който все още не се знае къде ще се проведе двубоят. Предлагаме коментара на сръбските колеги без редакционна намеса: "Националният отбор на България вече не е това, което беше в края на миналия и началото на този век. В квалификациите те служат основно за подобряване на головата разлика, доказателство за това е настоящият плейофен цикъл за Европейското първенство. 

Съседката ни събра само две точки, едната от които шокиращо срещу Сърбия, но играта, която показаха беше повече от слаба във всеки мач. Поради това бившият треньор Младен Кръстаич бе заменен на пейката от Илиан Илиев на 16 ноември, но по-големият проблем в момента от резултата на терена (тъй като вече няма шансове за класиране) е начинът, по който те ще играят един от мачовете си.
А именно мачът срещу Унгария, насрочен за посочената дата, първо беше преместен от София в Пловдив и според предложената промяна трябваше да се играе без присъствието на публика. Поводът е писмото на БФС до Европейската асоциация по футбол, в което се посочва, че има опасения от протести срещу самата асоциация, но и опасност за гостуващия отбор.

По тази причина от УЕФА обявиха срещата за рискова и уважиха молбата на българите, но проблемите не свършиха дотук. Стадион "Христо Ботев" в Пловдив не е готов да приеме отборите, защото е в реконструкция и е невъзможно да бъде оправен до два дни!

Затова стадион „Арда“ в Кърджали сега се очерта като най-реалистичен вариант, за който говори и кметът на 45-хилядния град. Той посочи, че сградата отговаря на условията, а българските медии вече съобщиха, че чакат отговор от УЕФА на изпратеното писмо.

Междувременно в Унгария следят отблизо ситуацията, а по този повод най-добрият играч на националния отбор Доминик Собошлай се изказа и яростно заклейми съперника.

- Може би последно ми се случи на първенството до 12 години да не знам къде ще играя. А сега в неделя не знам дали имам мач в четвъртък. Но няма смисъл да се притесняваме какво се случва в България и защо ситуацията се обърна в тази посока. Концентрираме се само върху нашето представяне. Подготвяме се както за предишните мачове и ще отидем на Европейското първенство - каза Собошлай".

След двубоя с Унгария България ще играе и със Сърбия в Лесковац на 19 ноември, а Унгария ще срещне Черна гора в същия ден.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ