Сръбски министър замеси България в оръжеен скандал

Най-голямата ни конкуренция в отбранителната индустрия е в България, казва Александър Вулин

Аферата “Крушик” била операция срещу Сърбия

Драмата започна през ноември в Белград

Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин намекна в интервю в неделя, че България има пръст в аферата “Крушик”, в която опозицията в западната ни съседка твърди, че е замесен бащата на друг сръбски министър - на вътрешните работи - Бранко Стефанович, предаде БНР.

“Крушик” е държавен сръбски холдинг за търговия с оръжие, за който в българска медия тази есен излезе информация, злепоставяща Белград. А именно, че боеприпаси от “Крушик” са използвани от украинската армия срещу проруските сепаратисти в Донбас. На годишната си пресконференция Вулин заяви, че става дума не за афера, а за операция “Крушик”:

“Най-голямата ни конкуренция в отбранителната индустрия е в България. През миналата година българският износ на въоръжение е спаднал с 37 процента, а нашият продължи да расте. И по някакво чудо операция “Крушик” е започнала именно в България”.

Аферата “Крушик” гръмна през ноември заедно с руския шпионски скандал в Белград, който президентът на Сърбия Александър Вучич отдаде на опити на трети страни да влошат отношенията му с руския президент Владимир Путин.

Коментари

Задължително поле