Стана масова практика обществени лица да бъдат съдени от политици и техните аватари

Снимка: Пламен Стоименов

Певицата Милена Славова, легенда на българския Преход, е обвинявана в обида на гей общността. 

Затова е дадена под съд. 

Напоследък стана масова практика обществени лица да бъдат съдени от политици и техните аватари. Политиците и едни други се съдят, но често съдят коментатори, граждани и дори хора като Милена за глупости. 

Няма значение дали някой е използвал ирония, алегория, просто се е пошегувал или чрез сардония или друг похват се е зачекнал със силните на деня.

Ако закараш деца на гей парад - няма проблем. Ако се боядисаш в розово, смениш си пола и палиш слама на площада - няма проблем. Ако си смениш партията, забравиш, че познаваш дядо си, отречеш се от родителите си, признаеш си, че роднините са грабили народа - няма проблем. Ако заобиколиш Конституцията, видиш се с мафиот, договориш кабинет с мутра - няма проблем. Ако лъжеш в името на заплатата, докато грабиш под масата от държавата - няма проблем. 

Но ако закачиш силните на деня, опълчиш се срещу неправдата с простички думи, нещо не ти харесва и изразиш негодувание срещу него - СЪД, опозоряване, публично унижение, погледи в стил гладна-грета-гледа-глетаво и какво ли не. 

Ужас! Абсурд! Долу! 

Предлагам да острижем Милена, да я съблечем гола и да я пуснем като Церсей Ланистър по Ларгото, за да хвърлят камъни по нея децата на гейовете, боядисани в розово, за да се научат какво е правилно и какво не. 

Новата униформа на розовите хора ще е калпаче, значка и връзка, ще ги наричаме кирилчета, като чавдарчетата едно време. 

Ще е много хубаво и на вас ще ви хареса, уважаеми, защото обичате да блеете и да ви стрижат мозъците. 

Да си знаете.

(От Фейсбук, заглавието е на редакцията)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари