Полицай спасил мъж от наръгване, хванали пияния нападател след сигнал до катаджиите

Финансовият министър на САЩ: Участието на Тръмп в Давос цели насърчаване на международните партньорства

6 г. затвор за рецидивист, клал жена, за да я изнасили Делото е гледано по съкратената процедура

Бойко Борисов внесе предложение за освобождаването на Офелия Кънева като председател на ДАЗД

Разкриха наркооранжерия в Павликени

Двама братя са осъдени за убийство на техен съселянин във Врачанско

Две години затвор за кражба от базиликата „Света София“

Екоинспектори наложиха санкции за над 54 000 лева на замърсители "Захарни заводи"-Горна Оряховица и месопреработвателното предприятие "Чех" ще плащат глоби от по над 26 000 лева

Кметът на Благоевград издаде Заповед да не се събират такси за деца, отсъствали поради болест

Служител завлякъл фирма с близо 12 000 лева За неотчетения оборот го грозят до 6 години затвор

Жителите на Стара Кресна пропищяха от тормоз на роми-дървосекачи почистващи изгорялата гора от големия пожар над дефилето

Спипаха мъж с ефективна присъда в Горнооряховско

Грипна епидемия и в Бургас

Румен Радев критикува Борисов и Меркел за поканата към Ердоган "Няма война между институциите, а определени ценностни разминавания"

Илияна Йотова в отчета си: За съжаление, срещнах една разделена България и един обезверен народ

Станислав Иванов: ГЕРБ е единствената политическа партия, която в програмата си е заложила като основен приоритет безопасността по пътищата

Кандидатите за народни представители Станислав Иванов и Димитър Главчев проведоха среща с представители на Асоциация на автомобилните производители /ААП/. Главчев и Иванов запознаха представителите на ААП с програмата на ПП ГЕРБ в частта й за безопасността на пътното движение и транспорта. „ГЕРБ е единствената политическа партия, която в програмата си е акцентирала като основен приоритет безопасността на движение по пътищата, в програмите на нашите опоненти няма дори ред за това“, заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ за 25 МИР Станислав Иванов. В дискусията с представителите на ААП именно безопасността по пътищата беше основен акцент, както и чистотата на атмосферния въздух.

Председателят на управителния съвет на Асоциацията Александър Миланов представи пред представителите на ГЕРБ изготвената визия и мерки за екологично и устойчиво развитие на автомобилния парк в България. На срещата се дискутира състоянието на автомобилния парк, и неговото влияние върху безопасността на движението и околната среда. Станислав Иванов и Димитър Главчев представиха мерките, които правителството на Бойко Борисов е взело по този казус. Те обясниха за Националната пилотна схема на МОСВ, която бе създадена по инициатива на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева във втория кабинет на Борисов. „Програмата е финансирана от Национален доверителен екофонд, а бюджетът й е 1 милион лева годишно. Целта й е активно да подпомага купуването на електро- и хибридни автомобили от централната и местната администрация, като по този начин се стимулира използването на щадящи околната среда транспортни превозни средства. Именно това е и една от мерките за намаляване на фините прахови частици във въздуха“, обясниха кандидатите за народни представители от ГЕРБ.

Като основен проблем беше посочена нарастващата тендeнция за увеличение на възрастта на автомобилния парк в страната, както и липсата на регулация за намаляване на тази тенденция . Беше поставен въпроса за сервизната дейност и липсата на контрол на техническата изправност на автомобилите на пътя. Станислав Иванов изрази мнение, че остарелият автопарк и нерегламентираните среди за дейност на различни субекти води до повишаване броя на произшествията. По думите му е нужна промяна в наредбите, касаещи Закона за движение по пътищата, както и въвеждане на регламент, който касае техническите прегледи. „Предвиждаме реформа в КАТ, която да доведе до по -добро техническо състояние на автомобилите чрез подобряване на мерките при техническите прегледи“, каза Иванов.

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 23 МИР Димитър Главчев обясни визията на партията относно данъчната система и в частност тези за автомобилните собственици. Той подчерта, че запазването на сегашната данъчна система гарантира сигурност за българския бизнес и за граждани. Относно екологичното развитие на автомобилния парк в България Димитър Главчев припомни, че и в момента електромобилите са освободени от данъци. „Радвам се, че провеждаме тази дискусия. Даваме началото на един по-обширен диалог, в който могат да се включат неправителствените организации и гражданите. Ако партия ГЕРБ спечели изборите на 26 март, гарантираме, че това ще се случи“, каза още Димитър Главчев.

От ААП изказаха готовност да съдействат за създаване на условия за устойчиво развитие на автомобилния парк в България. Бе изразено и желание за бъдещо взаимодействие на представителите на ГЕРБ с ААП.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.