59-годишен от Исперих втори път нарушава карантинните мерки

Общината и полицията в Сливен – със съвместни мерки на кооперативния пазар

Купуваме повече хлебопекарни и по-малко смартфони

В Испания от коронавируса са починали 605 души за един ден

6500 души подадоха годишните си данъчни декларации в НАП-Велико Търново Доходите на физически лица се обявяват до края на април

Борисов: Ще кандидатстваме отново за еврозоната до края на април (ВИДЕО) България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране, заяви премиерът

Пари от оперативните програми ще бъдат пренасочени за борба с пандемията Държавата купува още 30 000 теста за Covid-19

Защитни екрани пазят от зараза чиновниците в община Павликени

Масовото тестване в Банско се отлага за следващата седмица

Първа жертва на коронавируса в Сливен

Шофьор постави табели от жигула на рено

Пълна забрана за движение по Великден в Северна Македония

Звезда в гимнастиката стана порно актриса

Пробното преброяване на населението ще е само електронно То ще се проведе от 20 до 30 април

59-годишен втори път нарушава карантинните мерки

Станислав Яневски пред „Труд“: Жена в дискотека няма да си намериш!

Предпочитам затишие, отколкото скандали

„Хари Потър”-манията никога няма да свърши

Харесвам жени с мечти и ценностна система

– Стан, в последно време сякаш се скри от светски и медийни изяви?-
– Основната причина е, че миналата година не бях в България, а другата е, че много ме замесваха в различни неверни информации и фалшиви новини, а аз не обичам такива неща и това също беше причина да се отдръпна. Освен това, преди бях по-активен във фейсбук и често пусках статуси, заемах позиции, нервирах се, но умишлено спрях и така не давам поводи да се пишат разни работи за мен. Предпочитам медийно затишие, отколкото да ме замесват в скандали. Сега се снимам в нов български филм – “Опърничавите”, който ще излезе по кината на 15 май, само ден преди рождения ми ден. В него играя лидер на банда мотористи.

– Стана изключително популярен с ролята на Виктор Крум в “Хари Потър и Огненият бокал”. Продължава ли Потър манията по света?
– Стигнах до извода, че никога няма да свърши! Това е един всепризнат феномен и Джоан Роулинг успя да създаде нещо, което сигурно ще продължи вечно.

– Какво мислиш за това, че успехът на Димитър Маринов на “Оскарите”, където той се появи с националния ни флаг, предизвика и много негативни коментари?
– Човекът е решил да направи един жест, било му е мило за страната и затова го е направил, но тези реакции са нормални у нас и винаги ги е имало. Когато снимахме “Хари Потър”, аз също си носех трикольора на ръката и тогава бях обвинен, че съм бил руснак!

-А обвинението на Джени Суши към Кубрат Пулев?
– Не съм бил там, но всички видяхме въпросната целувка, която е израз на емоция, без да знаем предисторията, за да се стигне до такова поведение. Доколкото видях, след това Тервел публикува едно видео, в което тя пищно танцува в скута на едно момче от неговия отбор. За мен, това е класически пример на момиче, което някой е посъветвал, че е напипала златна мина, защото тя не изглеждаше шокирана след целувката. Това вече е практика, всеки да обвинява всеки, в Щатите особено е нещо страшно – там, ако погледнеш някого накриво и вече си подсъдим, защото той може да каже, че е бил наранен, че е изпаднал в шок и да претендира за какво ли не! Там се съдят за всичко и според мен, Кубрат също може спокойно да я съди за накърняване на достойнство и разрушаване на имидж.

– Ставал ли си обект на златотърсачки, успяваш ли да ги разпознаваш?
-О, 100 процента съм ставал! С времето човек се учи, но като бях млад и зелен съм попадал на такива момичета, не че сега съм много зрял. Напоследък те много се ошлайфаха – използват заучени фрази и знаят как да се държат, за да те заблудят в началото, но рано или късно си проличава, макар добре да се прикриват. Мъдрите хора, с повече опит са казали: жена в дискотека няма да си намериш!

– Имал ли си връзка с колежка и с какво една жена може да спечели вниманието ти?
– Жена с мечти и ценностна система, която уважава родителите си. Може би съм класик в тези отношения, но държа на това. В момента нямам връзка, свободен съм си, но съм имал закачки с колежки, то е неизбежно. Трудно е обаче да се задържи жена около мен, защото аз съм човек, който си обича свободата, не съм дискотечен тигър, който да ходи да се напива и буйства. Предпочитам да си запаля мотора, да си закача палатката, да взема една въдичка…

– Кои от родните звезди според теб имат основание да имат самочувствие?
– Примерно един Веселин Топалов е номер едно в света и е постигнал световен успех с интелигентност и остър ум. Някой да е чул скандали и глупости около него – не, а и няма и да чуе. От друга страна Азис също е един човек, постигнал световна слава и негови песни ги пееха навсякъде, както стана с “Деспасито”, така беше и той! Това е един човек, който е тръгнал, както той сам казва -от едно циганче в България, а сега прославя България и милее за нашата държава. Това е човек, който може да има самочувствие, но е много земен и скромен. Много хора, като излязат извън София и са никой – за какво самочувствие говорим, пред кого парадираме – пред едни 6 милиона, от които милион и половина знаят кой си, защото си направил една простотия и са те писали по медиите…

– Най-вдъхновяващите личности в живота ти?
– Ал Пачино – изключителен актьор, обичан от всички и колкото пъти да го гледам, винаги му се кефя. Също и Джак Никълсън. Даже съм си казвал, че един ден, ако мога да се обърна и да видя пътеката на Джак Никълсън зад гърба си – ехеее!

– Имаш много татуировки, коя е най-специалната за теб и какво още искаш да си татуираш?
– Много хора ми казват – не ти ли пречат, ти си актьор? Не, не ми пречат, защото ако съм на работа от 7 часа, ще ме викнат в пет, за да ги прикрият – има спрейове за това. Емо Сапаревски ми е правил татуировките и всички са ми специални, харесвам си ги. Казват, че без една може, но с една – не! Тръгнах от една на гърба ми, а сега още умувам какво да си татуирам. Може би ще е нещо, свързано с анунаките, защото се интересувам от такива неща. Чета много езотерика, има една поредица – “Какво скриха от нас”, която е за древни извънземни, за тайни общества, лекарства, за космическите мисии, конспирации и т.н. В нея се разглеждат нещата с доказателства, с имена и факти.

– Падаш си по моторите…
– Дори се опитвам да популяризирам страната ни, защото обичам много да пътувам из България и да снимам, а после качвам клипчетата в ютюб и много хора от чужбина изразяват желание да дойдат и да видят красивата ни природа. Само за едно лято бях навъртял 30 000 км. с мотора и на 95 процента обиколих 100-те забележителности на България.

– Толерантни ли са родните шофьори с мотористите и има ли много агресия на пътя?
– Има толерантни, има и нетолерантни – това е въпрос на възпитание. Случвало ми се е например да съм в задръстване с мотора и нарочно да ме затварят, за да не мога да мина напред. Хората не осъзнават, че като пече 40 градуса, а ти си екипиран и не ти се седи в задръстване, все едно на някой ще му взема мястото, ако мина по-напред. Има обаче и шофьори, които ми правят път, а пък децата много се радват, като видят мотор и ми правят знаци, за да дам газ и да чуят мотора… Приятно е. В това изнервено ежедневие се е случвало и да ме псуват, но аз избягвам конфликти.

– Какво ти прави впечатление, докато пътуваш из страната?
– Хората са много отчаяни. Наскоро цели два часа говорих с една баба-рибарка, а преди това с един дядо край Струма, също рибар, като и двамата ми споделиха това, че хората са изключително отчаяни. Нали и аз съм рибар и ги попитах: “Има ли риба?” А те казват: “Абе, има риба, ама в тази държава, вече хората са отчаяни от живота!” Понеже стана известно за замърсяването на Струма и същия този дядо го питах: “Не те ли притеснява, че е замърсена рибата?” А отговорът му направо ме шокира: “Е, то всичко ни е наред, та това ще ме интересува!” Тоест, вече му е все тая дали е отровена рибата, или не, което е много тъжно и жалко …

-Продължаваш ли да посещаваш домове за деца и каква е твоята кауза?
– О, да – посещавам. Мога да кажа, че много голяма част от мото-обществото правят това, те не са лошите мотористи, както някои ги изкарват, а напротив – големи групи ходят и даряват, радват дечица, подаряват им подаръци. Аз също участвам, но не смятам, че с това трябва да се парадира, въпреки че доста популярни личности го правят – отишли да подарят едно плюшено мече и голямата работа, вече става медийна сензация! Такива неща трябва да се правят от сърце, да изпитваш вътрешно удовлетворение, като видиш усмихнати човечета, а не да ходиш да се правиш на самарянин. Моята кауза е да оставя нещо след себе си, да има света с какво да се сеща за мен един ден. Мисля, че вече съм направил едно такова нещо, но съм убеден, че докато е жив – човек трябва да прави добро! Според мен, енергията е като бумеранг – това което даваш ще ти се върне, затова давам без да очаквам. Гледам да съм позитивен, усмихвам се, срещам се с фенове, получавам много любов от тях – това е моята кауза.

– Наистина ли имаш 11 котки и няколко кучета?
-Да, имам цяла домашна зоологическа градина – 11 котарака, освен това три чинчили, три кучета, папагал и зайци.. Ние сме такова семейство – обичаме животинки и даже последните три котета-бебета ги намерихме изоставени в кашон до колата ми и заедно със сестра ми и майка ми ги прибрахме. Беше през зимата и ако не ги бяхме взели, едва ли щяха да оцелеят.

– В какво вярваш и как успяваш да останеш оптимист?
– Ако не си оптимист, трябва да си сложиш въжето. Вярвам в себе си, колкото и нескромно да прозвучи, също така вярвам, че доброто ще победи!

– Любима мисъл?
– Рим не е бил построен за един ден.

Нашият гост

Станислав Яневски спечели световна популярност след участието си във филма “Хари Потър и Огненият бокал”. За ролята на Виктор Крум, той е избран в конкуренцията на 650 професионални актьори, въпреки че преди това не е имал амбиции да се снима в киното. Да се яви на прослушването го убеждава кастинг агента на филма, която го вижда случайно, благодарение на това, че той закъснява за часовете в Лондонския колеж, където учи. Режисьорът на продукцията Майк Нюъл толкова го харесва, че дори кара и другите момчета от отбора му по куидич да се подстрижат нула номер като него. След успеха на “Хари Потър”, Стан се снима и в други международни продукции, като “Хостел 2”, режисиран от Илай Рот, “Съпротива” и “Прикриването”, както и в хитовите родни сериали – “Под прикритие” и “Столичани в повече” .

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.