Стартира нов процес за секс партитата на Силвио Берлускони

Върховният касационен съд на Италия нареди да започне нов процес по така нареченото дело „Rubi ter“, едно от няколкото свързани с предполагаемите секс партита, организирани от покойния бивш премиер и медиен магнат Силвио Берлускони в дома му в Аркоро близо до Милано.

Съдът отмени оправдателната присъда на около 20 души, включително няколко жени, присъствали на партитата, които сега са изправени пред нов процес по обвинения, че са взели подкупи от покойния премиер на Италия, за да излъжат за случай с участието на непълнолетна проститутка по време на купоните, съобщи италианската агенция Ansa.
Сред обвиняемите е мароканката Карима Ел Махруг, на която се твърди, че Берлускони е плащал за секс, когато е била още непълнолетна, преди 2010 г.

В крайна сметка Берлускони беше оправдан за това по делото "Руби" на основание, че няма доказателства, че е знаел, че тя е под 18 години по това време.

Всички обвиняеми, включително и Берлускони, бяха оправдани на първоинстанционното производство.

В понеделник Върховният съд реши, че сроковете за обвинения в лъжесвидетелстване срещу подсъдимите по делото "Руби" са изтекли, но подобно обвинение, за корупция в съдебните актове беше потвърдено.

Младите жени, включително Ел Махруг, признаха, че Берлускони им е платил и им е дал апартаменти, но настояха, че той го е направил първоначално от щедрост, а по-късно, за да компенсира репутацията им за щетите, причинени от съдебните процеси.

Жените бяха кръстени "Олгетинки" на миланската улица Виа Олгетина, където се намират луксозните им апартаменти. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа