Стела Балтова: Средствата в актуализирания бюджет ще се използват за стимулиране на ваксинацията

Снимка: Цветан Томчев

Средствата в актуализацията на бюджета ще бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес в държавата. Това каза министърът на туризма Стела Балтова по време на брифинг в Министерски съвет след среща с туристическия бранш при премиера Стефан Янев.

"Обединихме се, че в рамките на до 10 дни, ще направим следващата среща, като през този период ще бъдат взети решения", каза още Стела Балтова и и уточни, че решенията ще касаят три направления. 

"Първо, това е и по искане на туристическия сектор, да бъде потърсена възможност средствата, които са отделени за сектор "Туризъм" в актуализирания бюджет, да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес в държавата. Всички имаме интерес туризмът да продължи да се развива и ние да останем една зелена дестинация. Изискването за това е именно да постигнем онова ниво на ваксинация, което да позволи на всички туристи по света да пожелаят дестинация България, както и да осигурим здравето на работещите туризъм", каза още Стела Балтова. 

"Второто направление, което ще се обсъжда в рамките на тези до 10 дни заедно със здравните власти, да се намери пакета от документи и сертификати, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти", каза още министърът. 

"Третото важно направление, около което се обединихме е, че още днес трябва да започне вземането на сериозни решения в перспектива 2022 г. Освен практически, финансово-икономически мерки", каза още Стела Балтова. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм