Стерлинг Ролз от Гилбърт - Аризона, САЩ: Програмата на д-р Емилова ме върна отново към живота

Вече вярвам в чудеса, казва младата жена

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 46 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

За кръговете на ада, през които е преминала, американката Стерлинг Ролз може да напише цял роман. Но вече е убедена, че краят му е неочаквано щастлив и е по-добре да посвети разказа си на него, опитвайки се постепенно да забрави болестите и кошмарите. За мъките на преживяното говори с лекота, не пести подробности и иска да убеди колкото се може повече хора, че изход винаги има.

В медицинския център на д-р Емилова Стерлинг идва в края на април т. г., заедно с майка си Лизет и по-малката си сестра Аманда. От 2015 г. майката е пациент на лекарката, през 2016 г. е довела и съпруга си Марк. Двамата се избавили от много болести с програмата на плодове, чай и мед, и стриктно спазват съветите на д-р Емилова, радвайки се на отлично здраве и тонус. (За Лизет Ролз разказахме в броя на “Труд” от 6 юли).

Стерлинг се родила 3 месеца преди термина и първите си 3 месеца прекарала в кувьоз. Вътреутробно изследване на майката показало, че бебето има увреждания, но те не са фатални. Лизет имала киста на яйчника, заради която приемала различни медикаменти и вероятно това причинило проблемите. Малката растяла между болници и диагнози, и вместо с играчки била обградена с медикаменти и тревогите на близките хора.

На 3 годинки се наложило да претърпи операция на очите. В детска възраст била непрестанно болна, получила алергия към млякото и я водели от лекар на лекар, без надежда за подобрение. С настъпването на пубертета Стерлинг получила кръвотечение, което не спряло 10 години.

Специалистите опитали да овладеят този ужас с хормонални таблетки и инжекции. Дозите ударно се увеличавали без ефект, а момичето се депресирало с всеки изминал ден. Започнала да получава припадъци, хемоглобинът й бил много нисък, измервали са й ниво на кръвното налягане 50 на 30. Въпреки дългото болнично лечение и четирите кръвопреливания, състоянието не се подобрявало. Преди 3 години бил предприет краен подход - на младата жена отстранили матката, за да се спре кървенето. Хормоналното лечение обаче продължило, а с него и нов кръг от ада. Надеждата за избавление бързо отстъпила пред тежка вътреболнична стафилококова инфекция, упорити обриви по тялото и акне, постоянна слабост и безсъние.

Предписвали й различни антибиотици в невероятни дози, след чийто продължителен прием се установило, че вече никакви медикаменти не можели да въздействат на Стерлинг. След гинекологичната операция тя развила остеопороза и двустранна гонартроза (възпаление на коленете) с постоянни болки и ограничения в движението. Преди година се появила и тазово възпалителна болест, причинена от микотична инфекция.

Младата жена често оставала по принуда в леглото, но била упорита в стремежа да се храни здравословно. Насочвали я съветите на майка й, която старателно пренесла в семейството ценните съвети на д-р Емилова. От животинските продукти консумирала ограничено месо, риба и яйца. Основното й меню били постни ястия, салати, плодове, чийто вкус я привличал по естествен начин. Този модел на хранене ограничавал страданията на Стерлинг от хроничен колит, хроничен гастрит и упорит запек, както и много често повръщане. Според д-р Емилова е истинско чудо, че младата жена е успяла да съхрани духа си за справяне с ада, въпреки понесените страдания. А американката допълва, че е тръгнала към далечна България с убеждение и надежда за спасение.

В медицинския център тя останала 16 дни на плодове, чай и мед с 10-дневно захранване. За първите 4 дни казва, че се чувствала все още отпаднала. На третата седмица обаче цветовете се върнали с вдъхновяваща свежест в черно-белия й досегашен живот. Почувствала прилив на сили и енергия и вече можела да изкачва стълби, които по-рано я отказвали още с първото стъпало. Започнала йога упражнения и по предписание на лекарката провела в медицинския център детоксикиращи процедури - сауна, масажи и йонофореза.

Лабораторните и инструментални изследвания влезли в норма без купища лекарства, а оплакванията на Стерлинг отзвучали. Най-удивително било овладяването на стафилококовата “нелечима” инфекция. Зачервяванията по тялото и акнето изчезнали, намалели оплакванията от стомашните болести, върнал се сънят, а дългогодишното задължително главоболие отстъпило, сякаш по чудо. Точно с тази дума младата жена описва постигнатото с помощта на д-р Емилова. Казва, че тя е не просто лечител, а истински ангел, необходим на хората по света. “Българската лекарка ме върна към живота и разбрах, че съм открила точното място за своето избавление и прераждане. Вярвам, че мога да започна всичко отново и да наваксам времето на страданията”, убедена е Стерлинг. Заради рухналата си имунна система и постоянната отпадналост 27-годишната жена не успяла да завърши образованието си. Каквито и планове да направи за бъдещето, тя има всеотдайната подкрепа на родителите и сестра си Аманда.

Аманда също е направила програмата, въпреки че няма здравословни оплаквания. Предприела го е, защото отскоро е омъжена и планира да има дете. Иска да влезе в новия, най-важен етап от живота си пречистена и заредена. Останала е 16 дни на плодове, чай и мед, с 10-дневно захранване. Разделила се е с 4,6 кг, от които 4,1 кг мазнини, въпреки че е със спортна фигура и няма потребност от диети. Според д-р Емилова Аманда се е разделила с излишни токсини по най-правилния и ефективен начин. В медицинския център на американката открили дефицит на витамин Д и са й назначили прием на всекидневна доза.

 

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

Кюфтета от червена леща и булгур (1 порция)

Продукти:

30 г. червена леща, 30 г. булгур, 10 г. кромид лук, по 1 щипка морска или хималайска сол, чубрица, кимион, сладък червен пипер, няколко стръка магаданоз.

Приготовление:

Лещата и булгурът са заливат с вода в съотношение 1 към 3 и в подходящ съд се сваряват до поемане на водата. Прибавят се ситно нарязаният лук и магданоз и подправките, и се разбърква добре. От сместа се оформят кюфтета и се оставят за 15 мин. в хладилник. Изпичат се на силно сгорещен незалепващ тиган за около по 5 секунди на страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве