Стефан Янев: Възможно е служебни министри да влязат в редовното правителство

Снимка: МИА
Стефан Янев

Възможно е служебни министри да продължат в редовно правителство. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев в кулоарите на парламента след откриването на първото заседание на 46-тото Народно събрание.

"Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет. От направените изказвания-декларации и визии за участие на партиите откроявам, че в много от тях чух приоритети и визии, свързани със започнатото от служебното правителство - приоритети в здравеопазването и образованието, подпомагане на бизнеса, разходване на публичните средства, съдебна реформа", заяви Стефан Янев.

„Надявам се тези заявки да бъдат реализирани, да се постигне консенсус, така че правителството да бъде фокусирано върху истинските проблеми”, каза още министър-председателят. 

По думите му заявките, които са били дадени от политическите партии са да бъде реализиран диалог и да бъде постигнат консенсус.

"Не мога да коментирам личности, необходимо е сформирането на правителство на базата на приоритети и програма", каза още Стефан Янев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика