Стефка Костадинова напусна Рио със силни болки

Валентин Йорданов идва като шеф на делегацията ни за последната седмица

Председателят на БОК и легенда на световната лека атлетика Стефка Костадинова отпътува по спешност от Рио заради силни болки в дясното коляно. Възпаление на травма още от състезателните години е провокирало силен оток, появил се няколко часа след официалното откриване на игрите на 5 август. Последвала близо седмица безсъние и опити за противодействие с таблетки. Самолечението не дало ефект и Костадинова потърсила лекарска помощ.

След преглед медиците от местна клиника били категорични - обездвижване и активна рехабилитация минимум 5 дни. В тази ситуация световната рекордьорка в скока на височина решила да се прибере за лечение в София. При възможност първата дама на родния спорт може да се върне за финала на игрите, когато в Рио се чака и президентът на републиката Росен Плевнелиев. Той е заявен във ВИП списък за церемонията по официалното закриване на игрите на 21 август (неделя). Представител на държавата при тържественото откриване на най-големия спортен форум беше спортният министър Красен Кралев.

В отсъствието на Костадинова шеф на делегацията ни ще бъде първият вицепрезидент на БОК и шеф на федерацията по борба Валентин Йорданов. Олимпийският, 7-кратен световен и 7 пъти европейски шампион в свободния стил идва в Рио за последната седмица на игрите. Тогава по програма в зала „Кариока 2“ са схватките в най-древния спорт. България има класирани 11 борци, като първи на тепиха излиза първият ни медалист от европейски игри Даниел Александров в категория до 75 кг на класическата борба.

Коментари

Задължително поле