Стинг представя великите си дуети с колеги

Стинг предлага музикално пътешествие от 1992 г. до днес.

Пее с Ерик Клептън, Мелъди Гардо и други

В подкрепа на "Duets" музикантът пусна интерактивен уебсайт

Когато известни музиканти не пишат нови песни, пускат колекции от предишни хитове. В най-добрия случай публикуват дългогодишни записи на живо, както наскоро направиха "Ролинг Стоунс".

Стинг обаче пое по друг, дори по-успешен път, който се очакваше от него в продължение на поне 20 години.
Музикант с толкова чувствена бленда на гласа като Стинг - еднакво уважаван от феновете на рока, джаза, симфоничната музика и рапа - никога не е имал недостиг на предложения за общи концерти и експерименти. Дори оперното трио от 90-те "Тримата тенора" се опита да привлече Стинг към сътрудничество и чак след това се обърнаха към Боно от "U2" и Елтън Джон.

По време на първата вълна на пандемията световната суперзвезда и 17-кратен носител на „Грами“, Стинг, прекара сред лозята във фермата си в Тоскана, Италия, тъй като обикновено ходи на дълги разходки с любимите си кучета и със сигурност композира нови песни, които все още не е издал.  Той обаче намери време да събере най-добрите записи от концерти, които е правил с други звезди като специални гости или пък е пял с тях в студиото, а след това парчетата са попадали в албумите на тези изпълнители, но не и на Стинг ...
Сега справедливостта е възстановена: много от тези песни са включени в неговото издание с логичното заглавие "Дуети"/ "Duets" – колекция от най-великите дуети на изпълнителя, издавани в годините на забележителната му музикална кариера.

Сред творческите партньори на Стинг са  били Ани Ленъкс, Ерик Клептън, Шарл Азнавур, Грег Дейвид, Крис Боти, зукеро и нови звезди като - Мелъди Гардо и R&B певицата Мери Джей Блайдж.

Някои от песните са написани от Стинг, но и от други творци. Това само разширява нашето разбиране за Стинг като музикант, който изглежда е подвластен на всякакъв стил, интонация и емоция.

В албума "Duets" са включени  17 парчета, сред които "Desert Rose", записана през 1999 г. след случайна среща в парижки бар с автентичния арабски музикант Чеб Мами, реге хитът "Don "t Make Me Wait" с емблематичния ямайски певец Шаги и други. 

В същото време в диска се представя само една обща песен с всеки изпълнител.

В подкрепа на албума “Duets” Стинг пусна интерактивен уебсайт с визуализации към всяко парче със снимки и видео коментари от самия него. Достъпен на много езици, уебсайтът хронологично разглежда новия албум с музикално пътешествие от 1992 г. до днес. 

За да отпразнува премиерата на новия си албум, Стинг издава и чисто нов дует с африканския изпълнител Shirazee - “Englishman/African in New York.” Този римейк сингъл е “послание за позитивна енергия и надежда в тези мрачни времена.” Към него има и ново музикално видео.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес