Ст.комисар Георги Хаджиев, СДВР: Няма да толерираме агресивно поведение

Директорът на СДВР ст.комисар Георги Хаджиев

По никакъв начин няма да толерираме агресивно поведение. Това заяви директорът на СДВР ст.комисар Георги Хаджиев по повод операцията, при която тази сутрин в столичния квартал „Дружба“ бяха задържани четирима души, опитали да избегнат полицейска проверка.

Вчера около 18.10 часа, в района на столичния квартал „Дружба“,  служители на Осмо РУ подават светлинен и звуков сигнал за спиране на  л.а. „Мерцедес“. Водачът не се подчинява,  веднага е предприето преследване, при което полицаите забелязват, че от автомобила се хвърля жълт плик, малко по-късно колата самокатастрофира. Докато 21-годишният шофьор и тримата му спътници - на 21, 24 и 49 години, двама от които осъждани, опитват да излязат от нея, те са обградени и задържани от униформените, разказа ст.комисар Хаджиев.

Междувременно в Осмо РУ жител на село Герман предава с протокол намерен от него полиетиленов плик, съдържащ  два пакета с растителна маса.  При последвали процесуално-следствени действия в едно от жилищата на задържаните са намерени и иззети растителна маса, амфетамин и забранени предмети.

По случая е образувано досъдебно производство за притежание и разпространение на наркотични вещества, а работата по документирането му продължава под наблюдението на  Софийска градска прокуратура, съобщи директорът на СДВР.  

Ст.комисар Георги Хаджиев припомни, че през 2018 г. 24-годишният  бе задържан на територията на Студентски град. Тогава, при претърсване на адреса, на който е живеел, бяха открити зелена тревиста маса, амфетамин и забранени предмети.

Директорът на СДВР посочи, че наред с останалите задачи, СДВР продължава активно да работи по един от приоритетите на МВР - противодействието на битовата престъпност. По думите му, тези усилия никога не са спирали и до момента полицейският състав е изпълнявал сериозно своя ангажимент, но след приключване на извънредните мерки, се освобождава допълнителен ресурс.

"Наблюдението на криминогенната обстановка  по време на изградените временни контролно-пропускателни пунктове, сочеше значителен спад  на този вид престъпления, но през последните дни се забелязва тенденция на леко завишаване. Именно затова, на базата на анализа, набелязахме райони с концентрация на подобни набези и съсредоточваме своите усилия в това направление", допълни още ст. комисар Хаджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право