Стоичков на парти с Надал

Христо Стоичков бе сред гостите на Рафаел Надал на ВИП-партито по случай 11-ата титла на „Ролан Гарос“. Кавалерът на „Златната топка“ изгледа победата над Доминик Тийм от централната ложа. До него непрекъснато бе Мигел Надал, чичо на Рафа и защитник от „дриймтима“ на „Барселона“ под ръководството на Йохан Кройф. Двамата не спряха да коментират тихичко събитията на корта. Там всичко изглеждаше повече от ясно – световният №1 мина като тайфун през дебютиралия във финал от турнир от Големия шлем Тийм.

Рафа е уникален спортист, истински пример за подражание – разказа Стоичков пред „Труд“. - Няма едно излишно движение. Играта му граничи с перфекционизъм! Лично Мигел ме покани на партито. Рафа беше много щастлив. Да спечелиш един турнир от Големия шлем е огромно постижение, а когато си го взел 11 пъти – нямам думи. С Роджър Федерер са безспорните номер едно за всички времена в тениса. Ще се радвам много да ги видя един срещу друг на „Уимбълдън“. И не само аз, а целият свят. С Рафа си поговорихме доста и за Григор Димитров. Той много харесва играта на нашето момче. Разказа ми какви атрактивни мачове са правили. Тенисът наистина е изключително тежък спорт. Въпреки купона и радостта още в ранни зори Рафа замина за Майорка, за да се стяга за „Уимбълдън“.“

В ложите на централния корт Кавалерът на „Златната топка“ се засече с още куп спортни икони. Фотографите бързо „хванаха“ звездите на тясно. Една от най-марковите снимки е на Стоичков с Лоран Блан и рекордьора в скока на височина Сергей Бубка.

30_2

Във вторник вечер Камата ще бъде капитан на звездния отбор от Мондиал'98. Тимът ще се изправи срещу Франция от същата година, която ще бъде водена от Зинедин Зидан. Всички билети за шоуто вече са изкупени. Снощи всички участници в мача откриха един терен в близост до Айфеловата кула.

Париж е едно от любимите ми места – продължи Стоичков. - Тук създадохме мита за 17 ноември. Тук взех „Златната топка“ и „Златния Онз“ през 1994 година. Знам, че само хубави неща ми се случват край Айфеловата кула.“

Още в сряда Стоичков заминава за Русия, където ще е основният анализатор на американския тв гигант „Унивижън“. Първото студио Камата ще открие от стадион „Лужники“, където шампионатът стартира с мача Русия – Саудитска Арабия в четвъртък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт