Стойчо Младенов води „Кайсар“ на световното

Стойчо Младенов ще заведе своя казахстански отбор „Кайсар“ на световното първенство. Тимът ще гледа четвъртфинала в Казан на 6 юли. Пътуването е подарък от губернатора на област Кизилорда и един от най-влиятелните хора в страната Кримбек Кушербаев, който е водач на делегацията.

Още преди месец бизнесменът е уредил чартърен самолет и е купил билети за дуела. Официално намеренията му се разбраха, след като „Кайсар“ срази „Иртиш“ с 1:0 в последния кръг от първенството. Кушербаев е голям привърженик на Младенов, комуто миналата година подари и кон по случай 60-ия рожден ден. Заради губернатора Екзекутора на „Ливърпул“ продължи договора си с „Кайсар“ през ноември, въпреки че имаше предложения и от други клубове в страната.

Не е изключено футболистите на „Кайсар“ да видят и футболна класика на „Казан Арена“. При определено стечение на обстоятелствата един срещу друг в четвъртфинала могат да се срещнат световния шампион Германия и Англия. Заради мача от световното „Кайсар“ измести един от своите двубои в първенството на Казахстан. В момента тимът на Младенов е на осмо място в класирането, но и само на две точки от петия „Жетсу“. Стойчо остана единствен от българските треньори в първенството, след като Никола Спасов бе уволнен в „Кизил-Жар“, Георги Дерменджиев напусна „Ордабаси“, а Станимир Стоилов си тръгна от „Астана“, за д поеме националния отбор на Казахстан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят