Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Стопанската академия в Свищов с грамота и плакет от ректора на Международния университет в Струга

Представители на Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов посетиха Международния университет в Струга. Проф. д-р Борислав Борисов, който е председател на Общото събрание на академията, и гл. ас. д-р Юлиян Господинов – Координатор Образователен маркетинг в Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, взеха участие в Четвъртата Международна научна конференция „Научни предизвикателства за устойчиво развитие“. Те присъстваха и на тържествата по случай десетата годишнина от основаването на университета.

На официалната церемония по откриването ректорът на Международния университет в Струга проф. д-р Башким Рама връчи грамота и плакет за Стопанската академия като израз на доброто партньорство между двете висши училища. От името на Ректора доц. д-р Иван Марчевски и академичната общност на свищовската Алма матер, проф. Борисов поднесе поздравителен адрес и плакет на свищовския ВУЗ. Събитието бе уважено от множество представители на научните среди и високопоставени държавни служители от няколко страни, сред които вицепремиера на Република Македония, министъра на вътрешните работи, посланиците на Албания и Унгария, депутати, кметове и др. В рамките на визитата проф. Борисов и гл. ас. Господинов проведоха работни срещи с Ректора на Международния университет в Струга проф. д-р Башким Рама, зам.-ректора проф. д-р Флорида Веляноска, декана на факултета по икономически науки проф. д-р Биляна Цигловска и други колеги от университети в Македония, Италия, Турция, Албания и Сърбия.
С оглед търсенето на възможности за разширяване на мрежата от партньорства, се проведоха разговори с представители на EURAS (Eurasian universities union) – международна асоциация с нестопанска цел, обединяваща над 90 университета от Западна и Централна Европа, Балканския полуостров, Кавказ, Средния изток и цяла Азия, имаща за цел глобално развитие на образователните стандарти в Евразия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.