На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Стопанската академия в Свищов с грамота и плакет от ректора на Международния университет в Струга

Представители на Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов посетиха Международния университет в Струга. Проф. д-р Борислав Борисов, който е председател на Общото събрание на академията, и гл. ас. д-р Юлиян Господинов – Координатор Образователен маркетинг в Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, взеха участие в Четвъртата Международна научна конференция „Научни предизвикателства за устойчиво развитие“. Те присъстваха и на тържествата по случай десетата годишнина от основаването на университета.

На официалната церемония по откриването ректорът на Международния университет в Струга проф. д-р Башким Рама връчи грамота и плакет за Стопанската академия като израз на доброто партньорство между двете висши училища. От името на Ректора доц. д-р Иван Марчевски и академичната общност на свищовската Алма матер, проф. Борисов поднесе поздравителен адрес и плакет на свищовския ВУЗ. Събитието бе уважено от множество представители на научните среди и високопоставени държавни служители от няколко страни, сред които вицепремиера на Република Македония, министъра на вътрешните работи, посланиците на Албания и Унгария, депутати, кметове и др. В рамките на визитата проф. Борисов и гл. ас. Господинов проведоха работни срещи с Ректора на Международния университет в Струга проф. д-р Башким Рама, зам.-ректора проф. д-р Флорида Веляноска, декана на факултета по икономически науки проф. д-р Биляна Цигловска и други колеги от университети в Македония, Италия, Турция, Албания и Сърбия.
С оглед търсенето на възможности за разширяване на мрежата от партньорства, се проведоха разговори с представители на EURAS (Eurasian universities union) – международна асоциация с нестопанска цел, обединяваща над 90 университета от Западна и Централна Европа, Балканския полуостров, Кавказ, Средния изток и цяла Азия, имаща за цел глобално развитие на образователните стандарти в Евразия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.