Стотици изпратиха Сашо Костов

Стотици приятели, фенове, легенди на "Левски", ЦСКА и българския футбол, както и много деятели изпратиха Александър Костов в последния му път. Славният нападател си отиде от този свят в понеделник на 81 години.

Двама от най-добрите защитници в историята на родния футбол и символи на "Левски" и ЦСКА - Кирил Ивков и Димитър Пенев влязоха заедно в храма, за да се сбогуват със своя приятел.

"Всяка седмица се чувахме по телефона - каза почетният президент на "червените". - До последно бяхме приятели".

Бившият собственик на "Левски" Тодор Батков пък се разплака след като се прости със Сашо Костов.

"Чист човек - каза през сълзи адвокатът. - Горе се събраха приятели от звездния отбор на "Левски", но това е животът".

С легендата на "сините" се сбогува и реализатор номер 1 на клуба за всички времена Наско Сираков.

"Загубихме може би една от най-харизматичните и усмихнати фигури, не само за "Левски" и националния отбор, но и като цяло за българския футбол", каза той.

Играчът с най-много мачове за "сините" Стефан Аладжов, Даниел Боримиров, Добромир Жечев, Пламен Николов, Петър Петров, Емил Спасов, Стефан Павлов-Фифи, Георги Цветков - Цупето и много други бивши играчи на „сините“ изпратиха Костов. Изпълнителният директор на тима Павел Колев и хора от клуба поднесоха венец. Друга легендарна фигура на ЦСКА Димитър Якимов също изпрати бившия си съотборник. Бившите рефери Любе Спасов и Любен Ангелов, както и много други си казаха последно сбогом със Сашо Костов.

Снимка СПОРТАЛ

Коментари

Задължително поле