Стоянка Циброва от Добрич: Програмата на д-р Емилова е университет за здраве

Стопените килограми са бонус към плодолечението

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

За ефектите от плодолечението Стоянка знаела от години. Пред очите й дъщерята на приятелско семейство се избавила от здравословни проблеми с помощта на д-р Емилова. Момичето вече е майка и продължава да прави програмата, заедно с родителите си и други близки. Стоянка обаче все отлагала посещението в медицинския център, защото била свръхнатоварена в работата. Жената е строителен инженер с богата професионална биография и въпреки че на ръст е само 154 см, е „пренесла на гърба си“ много сгради от изображението на чертежа до последната тухла. Казва, че да контролираш строителни дейности е почти като управление на армия. Изисква всеотдайност и постоянно самоусъвършенстване, и тя не се е щадила да дава най-доброто в любимата професия.

Признанието и уважението обаче вървели в комбинация с претовареност, свръхумора, стрес. Появило се високо кръвно налягане, завишени нива на лошия холестерол, уголемен и омазнен черен дроб, исхемична болест на сърцето, увреждане на мозъчни съдове, провокирало проблеми с паметта и др. Стоянка пушела и пиела много кафета, но опитвала да се храни без прекаляване и като подбира менюто си. В натоварените делници тази задача не била лесна, често се изкушавала от сладкишите, а у дома трябвало да готви за съпруга си предимно месни ястия.

Споделя, че от голяма полза й била системата на Норбеков и преминала няколко обучения. Започнала и да рисува, сякаш по магическа предопределеност, явила се в съня й. Картините понякога прави с пръсти, багрите я зареждат и импулсират. Убедена е, че изкуството е хармонично вплетено в целия околен свят и трябва само малка стъпка, за да се потопиш в неговата необятност.

В първите дни на 2019 г. инж. Циброва решила, че за дългото отлагане да направи нещо полезно за себе си, няма повече оправдания. Въпреки че е пенсионер, но от активната категория, все гонела срокове за важни обекти. Дала си обаче сметка, че нищо не може да е по-ценно от доброто здраве. Знаела, че ще го намери при д-р Емилова и пристигнала заедно с приятелите, от които преди години научила за постиженията на лекарката. Направила първите 20 дни на плодове, чай и мед, без никакви сътресения и оплаквания и казва, че с всеки изминал ден се усещала жизнена и с неподозирана енергия. Захранването й било 20-дневно по индивидуална схема.

В медицинския център с удоволствие се включвала в многобройните спортни програми, ходела на походи и разходки, танцувала. Определя като един от най-важните важните уроци, научен от д-р Емилова, че да се погрижиш за себе си, е грижа и за всички обичани хора. Така им спестяваш тревоги и мъчителни преживявания, и си осигуряваш време за радостни общи мигове. Стоянка е щастлива, че дъщеря й - магистър фармацевт, започнала програмата сама, впечатлена от резултатите на майка си.

При жената изчезнали високото кръвно и проблемите при уриниране, уголеменият черен дроб се прибрал, паметта вече не изневерявала, върнал се забравеният добър сън. Жената е отслабнала 10,7 кг, от които 8,8 кг мазнини. Казва, че започнала да усеща жива всяка своя клетка. И е дълбоко благодарна на целия екип на медицинския център за внимателното отношение, насочено към всеки пациент. Определя д-р Емилова като отговорен специалист, загрижен и за здравето, и за душевната хармония на хилядите хора от цял свят, потърсили помощта й. Убедена е, че лекарката е сред факторите, издигащи националното ни самочувствие. Постигнала е всичко сама, с много труд и като е изпитвала ефектите на плодолечението първо върху себе си. Оценява знанията, придобити от лекциите на д-р Емилова, като много полезни и отварящи нови хоризонти в мисленето и казва, че това е университет за здраве и щастие.

След първия си престой в медицинския център Стоянка решила да изпълни Великденския пост и нито веднъж не й се прияло месо. Сигурна е, че в бъдеще няма да го слага на трапезата си, освен при специални поводи и само от гарантиран източник. Започнала е да готви по рецептите от кулинарното училище на медицинския център и смело комбинира свежите продукти, откривайки нови невероятни вкусове. Приготвя постни сърми, пълнени домати, различни салати и др. Любимата й подправка е куркума. Щипка от нея прибавя здравословни ползи и към най-непретенциозното ястие.

Инж. Циброва е решила да отвори за себе си ново летоброене по природните закони на плодолечението, след всичко научено в медицинския център. На 27 април /б. а. утре/ изпълва 67 години и е сигурна, че от предстоящия Великден за нея започват велики дни на здраве, хармония и радост. Пожелава ги и на всички, готови да отделят време и грижа за себе си.

 

Рецепти на главен готвач Илия Илиев

Ядков таратор

50 г сурово кашу изкисваме за 1 час във вода, прецеждаме и поставяме в блендер. Добавяме 150 мл вода, сок от 1/2 лимон и 1 щипка морска или хималайска сол и 1 ч. лъж. пробиотик Биомилк. Блендира се до гладка смес. Прибавяме с 50 г настъргана обелена краставица и 2-3 стръка накълцан копър. Сервира се с няколко натрошени орехови ядки.

Кюфтета от лапад и коприва (1 порция)

100 г лапад и 100 коприва почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. Задушаваме ги за 5 мин. с малко вода. Дръпваме от огъня и добавяме 50 г предварително сварен и настърган картоф, 2 стръка зелен лук и няколко стръка магданоз, нарязани на ситно, 1 суп. лъж. фини овесени ядки и по 1 щипка чубрица, самардала и червен пипер. Разбъркваме добре и оставяме да поизстине. От сместа оформяме кюфтенца и ги печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 мин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве