Страх, омраза и политически коректна психоза в Холивуд

Момент от поредицата “Ченгета”

Расов реваншизъм на стероиди 

Истерията Black Lives Matter отнесе “Отнесени от вихъра”

Прекратиха поредицата “Ченгета” след 30 години в ефир 

Холивуд се готви да поднови снимките на филми с нови правила и мерки. Официално отварянето започва от днес, 12 юни с изисквания за санитарни експерти на терен, маски, дезинфектанти и тестове. Дигиталните технологии и снимачните трикове ще играят ключова роля в създаването на интимни сцени и масовки, за да се ограничи опасността от предаване на вируси. Но идеологическият вирус на мазохизма и културната революция вече е заразил цялата индустрия.

Бъдещето на Холивуд може да е неясно, но миналото вече изглежда опасно за тоталитарните цели на индоктринираните и радикализирани тълпи. Екстремистите от Black Lives Matter и “Антифа” мародерстват, убиват, палят, оскверняват мемориали и събарят исторически паметници из цяла Америка, а вече и в Европа с пълната подкрепа на големите медии и либералните елити. Смъртта на рецидивиста Джордж Флойд отприщи расов реваншизъм и нихилизъм на стероиди. Нямаше как киното и телевизията да останат извън политически коректната психоза. Първо го отнесе “Отнесени от вихъра” - една от най-големите класики на американското кино. Платформата HBO Max премахна филма от каталога със своето съдържание и обяви, че ще го върне, но с включена дискусия и осъждане на проблематичните моменти. Епосът от 1939-а представял твърде положително американския Юг преди Гражданската война.

Според някои хора това е само своеобразно тестване на водите и първата стъпка към агресивна кампания на тотално цензуриране, заличаване и демонизиране на повечето филми, сериали и артефакти от културната история на САЩ и Европа. Затова след новината за свалянето на “Отнесени от вихъра” хиляди хора започнаха да поръчват физически копия на филма и го изстреляха на върха на класацията за продажби на “Амазон”. Мнозина се страхуват, че все по-влиятелните технологични гиганти ще придобият и дигитализират все повече филми и сериали, с които да правят каквото си искат и буквално могат да ги изтрият от културната памет за политически цели. Това вдъхнови много хора да преоткрият физическите носители, особено на класики, които днес са смятани за “расистки” и “твърде бели”.

В същото време беше спряна и документалната поредица “Ченгета” след 30 години в ефир. Психозата продължава и само много остра и масова реакция на “мълчаливото мнозинство” може да я спре преди да отнесе Запада като болшевишки вихър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино