Строителите в САЩ са оптимисти

В САЩ търсят жилища в по-малко населени райони.

Хората се местят в покрайнините

Желаят по-голямо пространство

Перспективите пред американските компании за жилищно строителство се подобряват, тъй като рекордно ниските лихви и търсенето на по-големи площи стимулират купувачите на пазара.

“Компаниите за жилищно строителство съобщават за повишаване на търсенето от семейства, желаещи да се сдобият с еднофамилно жилища в околностите на градовете, където има по-рядко населени квартали”, коментира главният икономист на Националната асоциация на жилищните строители (НАЖС) Робърт Дийц. “Същевременно безработицата и разпространението на вируса остават риск за жилищния пазар”, допълва той.

Търсенето на нови жилища нарасна въпреки щетите за икономиката от пандемията. Над две трети от купувачите на жилища през последно време са посочили Covid-19 като причина да купуват сега, показва допитване на “Днож Бърнс Риъл Истейт Консултинг”. Купувачите са отбелязали ниските лихви, желанието за по-голям дом и непривлекателното си настоящо жилище като мотиви, свързани с пандемията, показва допитване сред 5 хил. купувачи.

Коментари

Задължително поле