На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Строителството на сгради с 31,6% ръст

Строителната продукция в България отчете най-силния си ръст от кризата насам. За януари строителството отбелязва ръст от 24,2% на годишна база, благодарение най-вече на увеличаване на сградното строителство, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ). Това е и най-силният ръст на показателя след международната финансова кризата от 2008 г.

Индексът на строителната продукция обаче остава с 43% под пиковото равнище, достигнато през юли 2008 г., показват данните на националната статистика.

През януари сградното строителство нараства с 31,6% на годишна база и с 5,3% спрямо предходния месец. Това може да се обясни с въвеждането в експлоатация на редица проекти, започнали в предходните години. Припомняме, че през 2014 г. имаше пиков ръст на издадените разрешителни за строеж от 29%, който се забави през 2015 и 2016 г. През 2017 г. обаче увеличението отново рязко се ускорява до 23,4%.
При инженерното строителство, в което влиза и строителството на инфраструктура – най-зависимият от европейски средства сегмент от сектора, растежът също става по-динамичен и достига 15,5% на годишна база вероятно заради някои вече стартирали проекти. През януари спрямо предходния месец, продукцията от инженерното строителство се увеличава с 4,8%, сочат още данните на НСИ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.