Студенти нарисуваха картини по стихове на Христо Фотев

На 30 април приключи срокът за участие в конкурса за илюстрации по стихове на Христо Фотев за категория "Студенти". Конкурсът е част от съпътстващите събития от програмата на тазгодишното издание на Националния конкурс за поезия и се провежда за първи път в Бургас.

Художествените творби, вдъхновени от стиховете на Фотев, може да бъдат разгледани онлайн и всеки има възможността да гласува за своята любима рисунка в срок до 17 май 2020 година на фейсбук страницата на Община Бургас.

Авторът на творбата, събрала най-много харесвания в социалната мрежа, ще получи специална награда от Община Бургас.

Поради извънредната ситуация в страната, Община Бургас реши да публикува творбите и да даде една извънредна награда на автора на рисунката, събрала най-много гласове в онлайн гласуването.

След отмяна на мерките за ограничаване на COVID-19 професионално жури ще заседава и оцени творбите съгласно първоначално обявения регламент и техните автори ще получат своите награди.Тогава ще бъдат наградени и авторите на илюстрациите от двете категории - ученици и студенти, събрали най-много харесвания във фейсбук страницата на Община Бургас.

Коментари

Задължително поле