Студенти от над 40 страни ще готвят на кулинарен фестивал в Американския университет в България

Международен кулинарен фестивал (International Taste Fest) ще събере представители на над 40 държави от Европа, Азия и Америка в Американския университет в Благоевград.Студентите ще готвят, ще танцуват и заедно с публиката и гостите ще дегустират храна, ще споделят своята култура и ще се забавляват.

“Подобно събитие е уникално за България и региона - на едно място можем да видим, чуем и вкусим цветове, аромати и музика от целия свят, да отидем на гости на непознати народи, а защо не и да намерим нови приятели.”, разказва Страци Кулински, президент на Американския университет в България.

С кулинарния фестивал ще завърши инициативата “Международна седмица”, която ще се проведе от 20 до 25 февруари в Американския университет в България. За 17-та поредна година събитието ще събере над 500 студенти, преподаватели и гости. Всяка година почетното общество Фи Бета Делта към АУБГ организира уникална програма, с която показва културата и традициите на държавите, представени в университета.

“Тази година сме подготвили страхотни изненади за посетителите и участниците в кулинарния фест и цялата Международна семица.”, коментират студентите, по чиято инициатива се провежда събитието.

Дните на Международната седмица ще бъдат посветени на дискусии, лекции, състезания, както и на представянето на характерни национални танци и изкуства като оригами, татуировки с къна, монголска калиграфия, изработване на турски мъниста и др.

Коментари

Задължително поле