Арестувани са двама за взрива на банкомат в Сапарева баня

Кметът на Солун: Разочарован съм, защото след 25 г. спорове за името на Македония сме в същата позиция

Шиндзо Абе: Япония ще накара КНДР да промени своя курс и да се откаже от ракетно-ядрените си програми

От днес грипна епидемия и в Благоевград

Спасителна акция за блокирани в старопланинска хижа близо до връх Шипка

15 пострадали след удар на влак в стена в Австралия

САЩ планират да изпратят допълнително хиляда души в Афганистан

Френският външен министър: Русия не може да реши сама сирийската криза

Близо 65 хиляди души останаха без ток в Канада заради силния вятър

165 машини чистиха снега в София през нощта

Импровизирано взривно устройство избухна в мол в Калифорния, няма пострадали

Лавров: Русофобията на Запада сега е по-лоша, отколкото по време на Студената война

Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Студентски яхти надуха платна за първо плаване

Ректорът проф.д-р Красимир Иванов реже лентата на новата придобка

%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%82-%d1%81-%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%88%d0%b0%d0%bf%d0%ba%d0%b0Студентите на Медицинския университет във Варна получиха щедър подарък от ръководството му-две яхти и катер. Освещаването на спортните лодки „Хигия“, „Панацея“и „Таласа“, както и първото им плаване, се превърнаха в голям морски празник на града. Признателните бъдещи медици, сред които запалени ветроходци, върнаха жеста към ректора на ВУЗ-а проф.д-р Красимир Иванов и му подариха капитанска шапка и компас, с който да следва все така верния курс.

%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82-%d0%b9%d0%be%d0%b0%d0%bd-2Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови новата придобивка на университета и приветства прекрасната идея за връзката с морето, една бездна, каквато е и човешката душа, по думите му. Представители на законодателната и изпълнителната власт, хора от морския бизнес, преподаватели и спортисти пожелаха на студентите попътен вятър и 7 фута под кила.

„Направихме тази мащабна инвестиция за осъществяване на тренировъчната и спортно-състезателна дейност по ветроходство – атрактивен морски спорт, който практикуват студентите във водещите университети по света като Оксфорд,  Харвард, Кембридж, Браун и др.“, посочи ректорът проф.д-р Красимир Иванов.

Във ВУЗ-а бяха изградени Факултетът по фармация, който стана сграда на годината, Факултетът по обществено здравеопазване, уникалният на Балканите Медико-дентален център.

„Продължаваме инвестициите в изграждане на студентски общежития ,на спортен и конгресен център на брега на Варненското езеро, в модерен Симулационен център  за обучение по медицина и дентална медицина“, каза още ректорът. Той посочи, че в Медицинския университет във Варна се обучават над 5000 студенти и специализанти, като от тях 1200 са чужденци от 44 държави в цял свят.

„Гордеем се, че направихме нещо, което не се е случвало в образователната история на България – 3-ма чужденци да кандидатстват за 1 място в български ВУЗ“, каза проф.д-р Красимир Иванов.

Само преди броени дни Медицински университет- Варна спечели награда в категория „Best Innovation for Education“ на най-мащабния форум за технологии- Webit Festival 2017. Наградата бе връчена за интегрирането на съвременни IT решения, системи и иновации в образователния процес.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.