Студент разплел банковата измама в Нова Загора

Полиция и прокуратура проверяват сръбска следа по случая с обвинената за отклоняване на пари в особено големи размери управителка на банков клон в Нова Загора, съобщи БТВ.

От профила в „Инстаграм” на вече бившата шефка на банковия клон става ясно, че тя е предлагала услуги като личен банкер, както и различни видове заеми в Сърбия.

От прокуратурата и полицията потвърдиха, че работят по тази следа. На този етап разследващите органи отказват всякакви подробности. Уточняват обаче, че работят и по други версии.

И днес в банковия клон в Нова Загора продължава вътрешната проверка на банката. Всички ощетени клиенти вероятно ще трябва да изчакат приключването й, за да си получат парите.

Междувременно, проговори и човекът, от който започва разплитането на измамата. Той е студент и иска да запази самоличността си в тайна.

Разбира, че от банковата му сметка липсват пари, когато отива до банка в голям град, за да си плати таксата за семестъра. В сметката му имало над 23 000 лева. Оказва се обаче, че сумата липсва: „Разгледахме с мениджър продажби извлечението от сметката и установихме че са теглени парите ми от дебитната карта, която аз нямам такава 49 пъти.

След като разбира, че сметката му е източена, младежът се свързва с вече бившата директорка на банковия клон. Мистериозно, в сметката му отново се оказват по-голямата част от парите. Сумата обаче е преведена от авоарите на друг клиент на банката, става ясно от извлечението по сметката. Младежът успял да се свърже с наредителя, който с изумление научил, че е „правил” транзакции.

Според потърпевшия от измамата студент шефката на банковия клон не е действала сама в неправомерното отклоняване на повече от 400 000 лева. Регионалният мениджър Георги Султанов обаче е категоричен – няма данни за съучастници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право