Суперзвезда от Гърция избра България за новия си клип

Българките са най-красивите жени, признава Макис Димакис

В сезона, в който непрекъснато слушаме, че българите масово се отправят към Гърция, ставаме свидетели на обратния пример, но от сферата на шоубизнеса. Един от най-популярните гръцки изпълнители – Макис Димакис, избра България за снимките на новия си видеоклип, но не само като локация, а и се довери на наш екип за реализацията на проекта. Видеото ще бъде организирано от Любомир Божилов и режисирано от Александър Моллов, който стои зад лентите на редица родни изпълнители от Йоко Захариев, Ирина Флорин и Гери-Никол до Анелия, Алисия, Константин и Емануела. Прическата е поверена на Григори Кюлев от Arlet Stars, грима - на Силвия Василева, а стайлинга на Денислава Крумова от екипа на Августина Маркова-Тути.

„Няколко са причините да реша да снимам в България. Първо, исках да направя нещо по-различно от обичайното, което са виждали хората при мен. А знаете, че всеки режисьор, малко или много си носи своя почерк, затова търсех нов човек. От друга страна следя пазара и смело мога да кажа, че клиповете, които се правят при вас, са на европейско и световно ниво. И не на последно място, искам да се опознаем по-добре с българската публика, за която знам, че много харесва гръцката музика. Избрах си и една от вашите телевизионни звезди за партньорка във видеото. Но засега ще я запазя в тайна. Българките са най-красивите жени в света. Моята жена също е българка“, споделя певецът.

Макис Димакис е роден на 18 юни 1971 г. в Германия. Когато е на 5 годинки с родителите му, гърци по рождение, се местят в Солун, в района Неаполис. Първият допир на Макис с музиката е на 9-годишна възраст, когато тръгва на уроци по бузуки. Започва работа като музикант в таверна в Солун на 16 години, а на 19 прави първите си стъпки като певец. Основната певицата - Ребетиса, го моли да пее втори глас на песните й. Лека-полека започва да пее и цели песни с нея, като тя го окуражава, че има талант за това. Постепенно Макис се качва на сцената заедно с едни от най-известните певци на Гърция: Пасхалис Терзис, Елени Витали, Пеги Зина, Пица Пападопулу.

През 2011 г. Макис Димакис пуска в You Tube своя собствена песен – „Kanis Den Ine Kamenos“ и много бързо се превръща в интернет сензация с 13 милиона гледания. След това продължава с хитовете „Оtan Тo Аniksis“, „Аnisixisa“, „Ego Den Mboro“...

Започва да пее собствените си хитове в голямото бузики Voice в Солун и след силните му изяви там и нарастващата обич на хората към него се мести в Атина, в едно от най-голямите бузиката в гръцката столица - Votanikos, като не спира да записва авторски песни. Последният му голям хит е „Simera Ine I Mera Mou“, а графикът му с участия е пълен за година напред.

Новият му проект ще бъде реализиран през септември едновременно в Гърция и в България.

Коментари

Задължително поле