30-километрова опашка от тирове се образува на ГКПП „Капитан Андреево“

България с признание от Държавния департамент на САЩ

Италианец застава пред съда в Лом заради домашно насилие

Женственият син на Елизабет Хърли бе избран най-секси наследник от сп. People 17-годишният Деймиън копира майка си дори в облеклото

Вицепремиерът Николова: Индия е приоритетен партньор за България в Азиатско-тихоокеанския регион

Манфред Вебер: Мониторингът над България трябва да бъде вдигнат Постоянните усилия на Бойко Борисов и народа на България се отплащат, заяви шефът на групата на ЕНП в Европарламента

Британските власти ще изпозлват бобри в борбата с наводненията Животинките са изтребени на Острова още през 16-и век

Двоен убиец опита неуспешно да излезе предсрочно на свобода

Внесоха жалба срещу вещо лице по повторното броене на бюлетините в Сливен

Вижте кой ще връща 80 млн. лв. от незаконни заменки (СПИСЪК)

Службите демонстрираха как ще ни спасяват при ядрена авария (СНИМКИ, ВИДЕО) Главен комисар Ивайло Иванов: Институциите доказаха необходимата подготовка за реакция при извънредни ситуации

Катастрофа между тир и микробус предизвика километрично задръстване на магистрала „Тракия“

Фрегатата „Верни” се завръща от мащабно военно учение в Турция

Син на президент на Германия наръган на лекция Проф. Фриц фон Вайцзекер издъхнал на място

Издигат кандидат за волейбола до седмица

Счетоводители спечелиха турнира по спортна стрелба в Стопанска академия

Турнир по спортна стрелба организираха за свищовските студенти ръководството на Стопанска академия, Студентски съвет и катедра „Физическо възпитание и спорт”. В спортната проява, посветена на 80-годишнината на Академията, участваха студенти от различни курсове и специалности.

С пожелания към участниците за точен мерник и нетрепваща ръка, турнира откри зам.-ректорът по студентска политика и институционални комуникации доц. д-р Николай Нинов. Успешно представяне пожелаха и гостите на проявата – зам.-ректорът проф. д-р Георги Иванов, председателят на Студентски съвет и преподаватели. Като ръководител на катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност” проф. Иванов припомни, че от създаването на специалност „Стопански и финансов контрол” в Стопанска академия се провежда едно нетрадиционно за икономическо висше училище обучение по стрелба.

В учебната програма по физическо възпитание за студентите от тази специалност в първи и втори курс е включено обучение по спортна стрелба и бойни изкуства с цел самоотбрана. „Овладяването на оръжие води до това да можем да владеем емоциите и агресивността си по такъв начин, че да сме добри професионалисти”, подчерта проф. Иванов. Той сподели, че много често студентите от тази и от други специалности, когато започнат работа в системата на контрола попадат и в ситуации, в които им се налага да овладяват тези емоции и да покажат професионализъм.

Макар и без професионални умения в спортната стрелба, участниците в турнира показаха точен мерник с пневматичен пистолет от 10 метра. С най-много попадения в десятката и най-висок сбор от точки първо място завоюва четвъртокурсникът от спец. „Счетоводство и контрол” Йосиф Ружин. Второ място зае неговият колега Хасан Хасан, а на трето място се класира първокурсникът от същата специалност Любослав Лазаров. Единствената дама, която се включи в надпреварата бе Марияна Кръстева – 4 курс, спец. „Финанси”. Победителите получиха награди и грамоти за завоюваните призови места, които им връчи председателят на Студентски съвет. Организаторите осигуриха грамоти и поощрителни награди за всички участници в турнира по спортна стрелба.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.