Разкриха частни охранители без лиценз в Свищов

Задържаха агресивен лекар в нетрезво състояние по време на дежурство в София

Български превозвачи се притесняват, че гръцките фермери пак готвят гранични блокади

Обраха шофьор на катастрофирал румънски микробус

Делян Добрев пита Елена Йончева дали тя работи за чуждо разузнаване

Двама непълнолетни потрошили 12 автомобила в Пловдив

Гневен мъж наряза гумите на лека кола за отмъщение

Куче водач е било отровено пред блок в София

Фандъкова и Ангелкова посрещнаха първия полет Баку-София

Училищен автобус се блъсна в къща в Германия

13 братя и сестри са били държани оковани от родителите си в Калифорния

Михаела Маринова: Не се влюбвам лесно Ако нямах музикален талант, щях да съм хирург, убедена е тийнсензацията

АПИ: Над 1100 машини обработват пътните настилки в страната, всички републикански пътища са проходими

Венцислав Грозев, БЛС: Областните болници ще последват съдбата на общинските, ако не се вземат спешни мерки в здравеопазването

Фандъкова: На Витоша не трябва да има строителство, освен на спортни съоръжения

Счетоводители спечелиха турнира по спортна стрелба в Стопанска академия

Турнир по спортна стрелба организираха за свищовските студенти ръководството на Стопанска академия, Студентски съвет и катедра „Физическо възпитание и спорт”. В спортната проява, посветена на 80-годишнината на Академията, участваха студенти от различни курсове и специалности.

С пожелания към участниците за точен мерник и нетрепваща ръка, турнира откри зам.-ректорът по студентска политика и институционални комуникации доц. д-р Николай Нинов. Успешно представяне пожелаха и гостите на проявата – зам.-ректорът проф. д-р Георги Иванов, председателят на Студентски съвет и преподаватели. Като ръководител на катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност” проф. Иванов припомни, че от създаването на специалност „Стопански и финансов контрол” в Стопанска академия се провежда едно нетрадиционно за икономическо висше училище обучение по стрелба.

В учебната програма по физическо възпитание за студентите от тази специалност в първи и втори курс е включено обучение по спортна стрелба и бойни изкуства с цел самоотбрана. „Овладяването на оръжие води до това да можем да владеем емоциите и агресивността си по такъв начин, че да сме добри професионалисти”, подчерта проф. Иванов. Той сподели, че много често студентите от тази и от други специалности, когато започнат работа в системата на контрола попадат и в ситуации, в които им се налага да овладяват тези емоции и да покажат професионализъм.

Макар и без професионални умения в спортната стрелба, участниците в турнира показаха точен мерник с пневматичен пистолет от 10 метра. С най-много попадения в десятката и най-висок сбор от точки първо място завоюва четвъртокурсникът от спец. „Счетоводство и контрол” Йосиф Ружин. Второ място зае неговият колега Хасан Хасан, а на трето място се класира първокурсникът от същата специалност Любослав Лазаров. Единствената дама, която се включи в надпреварата бе Марияна Кръстева – 4 курс, спец. „Финанси”. Победителите получиха награди и грамоти за завоюваните призови места, които им връчи председателят на Студентски съвет. Организаторите осигуриха грамоти и поощрителни награди за всички участници в турнира по спортна стрелба. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.