Събраха над тон отпадъци от горски територии

Слагат камери срещу нарушители, които трупат сметища

Над 1 тон отпадъци събраха през почивните дни служители и работници на ДГС-Нови пазар. Почистени са всички строителни и битови отпадъци, които са изхвърлени в тревните площи покрай главният път Никола Козлево-Хърсово. 12 служители на стопанството се включиха в акцията, а събраните боклуци бяха извозени и депонирани от работници на община Никола Козлево.

За пореден път горските събраха и боклуците в отдел 154, където от години жителите на Никола Козлево изхвърлят отпадъци, превръщайки района в микросметище. Директорът на поделението инж. Кемал Вейс смята да преустанови тази порочна практика, да потърси съдействие от общината, за да бъдат поставени камери и района да се наблюдава.

Следващата голяма акция по почистване на държавните гори на територията на ДГС-Нови пазар ще бъде преди коледните празници, обяви инж. Вейс.

Работещите в поделенията в обхвата на СИДП целогодишно събират строителни и битови отпадъци покрай пътища, чешми и често посещавани територии. Това е едно от основните изисквания на сертификацията и директорите по места следят за спазването на заложените изисквания в  „Национален FSC стандарт на България  FSC-STD-BGR-01-2016“.        

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България