„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Депутатите „закрили” 1000 кметства Променят закон „на пожар”, за да узаконят местната власт

Голям пожар край летище София (ВИДЕО) Няма опасност за хората и аеропорта, съобщават от пожарната

Питбул нахапа жестоко млад мъж във Варна

Съдийската колегия на ВСС изпрати заявлението за освобождаване на Методи Лалов на Комисията по атестирането и конкурсите за произнасяне

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изпрати, на основание чл. 38, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, заявлението от Методи Лалов за освобождаването му от заеманата длъжност „съдия“ в Софийски районен съд на Комисията по атестирането и конкурсите за произнасяне. Решението бе подкрепено от осем от членовете на Колегията, „против“ бяха трима, съобщиха от ВСС.

Неспазената процедура за сезиране на Комисията по атестирането и конкурсите във връзка с депозираното заявление от съдия Лалов, както и писма до Съдийската колегия на ВСС от административния ръководител на СРС, становище и сигнал от Инспектората към ВСС по повод отказ на съдията да се произнесе по искане за изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека, направено от подсъдим по НОХД № 101007/2019 г. по описа на СРС, НО, 13 състав, станаха повод за дискусия. Изложени бяха съображения и аргументи опорочава ли се процедурата за прекратяване на трудовото правоотношение, ако съответната Комисия по атестирането и конкурсите не се произнесе по искане за освобождаване от заемана магистратска длъжност, както и налице ли са всички формални изисквания на ЗСВ за освобождаването на съдия Методи Лалов в посочения в заявлението му срок – 2 септември. Коментирано бе изпълнени ли са в пълнота разпоредбите на чл. 166, ал. 1 от ЗСВ, според който съдия, прокурор или следовател подава оставка с най-малко едномесечно предизвестие чрез административния ръководител на съответния орган на съдебната власт до съответната колегия на ВСС, като съгласно ал. 2, в срока на предизвестието съдията, прокурорът или следователят е длъжен да изготви всички актове по делата и преписките, които са му разпределени, а нови дела и преписки не му се разпределят.

Методи Лалов депозира заявление за освобождаването му от длъжността „съдия“ в Софийски районен съд на 01.08.2019 г., като поради липса на кворум Съдийската колегия не проведе насрочените две заседания през месец август т. г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.