Блокираната българка в хотел в Тенерифе: Не ни разрешават да излизаме

Унищожиха невзривен боеприпас, открит край Ямбол

ВАР още от старта на идния сезон

Осъдиха 80-годишна варненка за телефонни измами Баба Веселинка паднала в капана след опит да прибере пари от прокурор

Стопанската академия е единственото българско висше училище със сертификат от Европейската комисия Той е за магистърска програма по митнически контрол

Президентът Радев: От правителството зависи въвеждането на еврото да бъде с икономическа и социална интеграция

Превозвачите връщат наети устройства за тола след три месеца Прекратяват контактите по-рано при промяна в собствеността на камиона или автобуса

Външно потвърди: Българско семейство е под карантина в хотел в Тенерифе, в контакт с тях сме

8 ученици от Кърджали се прибират по спешност от Италия заради коронавируса

Българска асоциация на заведенията опроверга Борис Бонев за незаконно строителство на „Витошка“

Никол Шерцингер във фатално черно

Варна влиза в онлайн платформа за българите в чужбина

Гърция издаде законодателен акт за преодоляване на коронавируса

Уайлдър иска реванш през лятото

5 години затвор получи швейцарец, обвинен в тероризъм и трафик на оръжие

Съдът отхвърли абсурдно искане на „зелените“ Тома Белев пожела да бъде признат за собственик на Плана за управление на НП „Пирин“

Върховният административен съд отхвърли абсурдното искане на „зеления“ Тома Белев да бъде признат за съсобственик на действащия План за управление на Национален парк „Пирин“.

Наглата претенция бе предявена по време на първото заседание по делото за частичното изменение на Плана, одобрено от кабинета на 28 декември. Подател на жалбата срещу решението са Белев, WWF-България, Асоциацията на парковете в България (АПБ). „Екологът“ поиска магистратите да го конституират като страна по делото не като физическо лице или председател на АПБ , а като интелектуален съсобственик на рамковия документ.

Аргументите му бяха, че е участвал в писането на Плана. Но за това е получил възнаграждение, въпреки че по онова време е бил и държавен служител като тогавашен директор на Природен парк „Витоша“ и е взимал заплата. Това не му е попречило да се яви като частник за Плана на НП „Пирин“ и отделно да печели търгове чрез нелегитимно оглавяваната от него АПБ.

Съдиите дадоха 10 дни за писмени аргументи на двете страни – „еколозите“ и държавата. После текат 30 дни за вземане на решение. След това то може да се обжалва пред 5-членен състав на ВАС.

Докато траеше заседанието, пред сградата на ВАС имаше два протеста – петима „зелени“ уж в защита на Пирин и десетки банскалии, дошли в София, за да изкажат подкрепата си за решението на МС.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Тоя Белев тотално се самозабрави! Дано го сложат на мястото му!

  2. Той и собственик на космоса може да иска да става, ама…Не е лошо да му се резнат перките малко, че е много нагъл

  3. Нека да се види, че при Белев и компания всичко се ръководи от личния интерес, най-вече паричен, а не този за природата.

  4. Типично нагло поведения на измамника Тома Белев, който иска да припечели поредните лесни пари за сметка на държавата и данъкоплатците.

  5. Абе тоя човек има нужда от спешна лекарска помощ. Не наред с главата.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.