Съдът се произнася до месец по делото за клевета на Елена Йончева срещу Бойко Борисов

Снимка: Цветан Томчев/ Архив

В срок от един месец Софийският районен съд трябва да произнесе решението по делото за клевета, което депутатът от БСП Елена Йончева заведе срещу премиера Бойко Борисов.

Днес СРС прие техническа експертиза на няколко видеофайлове, изискани от БНТ и Нова телевизия, както и клипове, качени в платформи като YouTube.

Вещото лице Даниела Събева заяви пред съдия Иво Вътев, че съдържанието е монтирано, така че да бъде по-подходящо за излъчване в ефир.

В сайта "Епицентър" пък е било прикачено видео от един от профилите във фейсбук, които са с името на Бойко Борисов. Вещото лице обаче посочи, че профилите са много и няма как въпреки политиката на фейсбук за прозрачност, да се установи реалното лице, което ги управлява.

Адвокатът на Елена Йончева поиска от съда да признае като доказани вредите от клеветата и да присъди исканото обезщетение, както и разноските по делото.

Адвокатите на Бойко Борисов пък настояват исковете да бъдат отхвърлени, тъй като не е доказано, че думите са изречени действително от премиера, тъй като записите са монтирани.

Днес в съдебна зала съдът гледа два от репортажите, за които се води делото. Единият е по БНТ, а другият по Нова телевизия.

Елена Йончева заведе делото за клевета след изказване на Бойко Борисов, в което той твърди, че правителството плащало за разследванията на Йончева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право