Съдят бизнесмен за двама убити на пътя

Бизнесменът Аднан Юсеинов

Делото започва утре в Пловдивския окръжен съд

Предприемачът Аднан Юсеинов е заплашен с присъда от 3 до 15 години затвор

Изчисляват скоростта на БМВ-то

Строителен предприемач застава утре пред Пловдивския окръжен съд по обвинение, че при тежка катастрофа е причинил смъртта на двама млади мъже. Случаят е от декември м. г. и 45-годишниият Аднан Юсеинов от Ардино ще отговаря по старите текстове от НК за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Ако вината му бъде доказана, може да получи от 3 до 15 години затвор, а не от 5 до 15 г., която изключва условна присъда (максималното условно наказание може да е само до 3 г.- б. р.).

На 12 декември 2022 г. вечерта бизнесменът с мощното си БМВ се прибирал към Пловдив, където живее и работи. На 4 км от града на прав участък в местността Кемера предприел изпреварване, при което ударил такси “Дачия” с кърджалийска регистрация и още един автомобил “Киа”. На място загинали таксиджията Сурай Расим (31 г.) и неговият 33-годишен спътник Салиф Тефик. При сблъсъка бил ранен и самият Аднан Юсеинов и с два счупени крака и 7 счупени ребра бил откаран в болница в Пловдив.

Водачът на БМВ-то бил откаран в болница с два счупени крака и 7 счупени ребра.

Загиналият Салиф Тефик е от Кърджали, но от 10 години работел в Австрия и решил да се прибере преди Нова година да види родителите си. Обадил се на приятеля си Сурай Расим, който работел в същия град като таксиметров шофьор, да дойде да го вземе от летището в София. Сурай също няколко години в различни страни в ЕС работи като професионален шофьор, но не могъл да избегне фаталния сблъсък.

Шофьорът на таксито и неговият спътник загинали на място при челния удар.

Основен въпрос към автотехническата експертиза по делото е изчислението с каква скорост се е движело мощното БМВ, като се смята, че е превишавала допустимите в този участък 90 км/ч. Иначе пробите на Аднан Юсениов за алкохол и дрога са отрицателни. Мъжът и баща му имат шивашко предприятие в Ардино, но основният бизнес на Аднан е в Пловдив - строителство и търговия с недвижими имоти. Офисът му се намира в центъра на Града под тепетата - срещу Съдебната палата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право