Съдят клошари, пребили до смърт свой събрат

Снимка: Pixabay

Двама клошари отиват на съд за убийството на свой събрат, което извършили с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата във Варна. Тялото на жертвата - 63-годишният бездомник Иван К., бе открито от водолази в наводненото приземие на строеж на 20 януари, след като един от убийците - 58-годишният Димитър Д., сам отиде в полицията и направи признания.

От 4 г. куцият Димитър се прехранвал с просия пред Катедралата и спял в близкия подлез. Миналата година се запознал с пристигналия от Австрия 46-годишен Валери М. Двамата, Иван и още един клошар заедно се настанили в изоставен строеж до жп гарата. На 6 януари четиримата излезли от убежището си да търсят прехрана. В студа Иван се сгрял с ракия, но се почувствал зле и се върнал да почива в строежа. Когато събратята му се прибрали,пламнала кавга за пари и разхвърляни вещи. Валери и Димитър се нахвърлили върху легналия Иван с юмруци и бастун, който се счупил при побоя. След като жертвата им спряла да мърда, увили окървавеното тяло в юрган, завързали го със сезал и го хвърлили в пълното с ледена вода приземие.

Липсата на клошаря направила впечатление на търговците от пазара, тъй като той редовно ходел да им помага за дребни пари. На 12 януари полицаи направили проверка в подслона на бездомниците. Задържали Валери, тъй като бил обявен за издирване в Австрия. Съучастникът му Димитър изчакал още 8 дни, преди да отиде в полицията и да посочи къде е трупът. Тройната съдебно-медицинска експертиза установила, че Иван е удушен, счупена била и гръдната му кост, а по цялото му тяло имало множество травми от зверския побой. Извършителите са в ареста и вероятно дълги години няма да им се налага да търсят подслон, тъй като за тежкото престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 15 г. до доживотен затвор без замяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право