Съдят по съкратената процедура пастрока, малтретирал 5-годишно дете в Пловдив

Снимка: БНТ
Петър Чернев, който беше обвинен, че е малтретирал и обезобразил петгодишно дете в Пловдив.

Петър Чернев, който беше обвинен, че е малтретирал и обезобразил петгодишно дете в Пловдив, е признал фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и делото ще продължи по съкратената процедура, съобщи БНТ.

Очаква се още на следващото заседание този месец да стане ясна присъдата му, защото няма да се разпитват вещи лица и свидетели.

Мъжът е обвиняем заради изтезания и унижение върху детето на приятелката си. Самата тя също е обвинена, че като негов съучастник е причинила на сина си рана на главата, от която е последвало опадане на косата на детето и се е наложила сложна оперативна интервенция.

Днес обвиняемата е сключила споразумение за три години условно с пет години изпитателен срок. То трябва да бъде разгледано от друг съдебен състав в рамките на седмица.

Разпоредителното заседание протече без присъствието на журналисти. Съдия Божидар Кърпачев помоли медиите да напуснат залата още преди да бъде снета самоличността на подсъдимите без да обясни защо. Покани ги обратно в залата, за да съобщи как е преминало.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право